pühapäev, 13. november 2011

Singitort

Seda torti sain katsetada tänu Aavele, kes juba teab, et kui mulle pakkuda mõnda uut põnevat retsepti, siis mina ära ütelda ei suuda. Nii ma saingi proovida esimest soolast torti. Retsept siit blogist


PÕHI:

0,75 dl vett
2 dl piima
1 tl soola
1kotike kuivpärmi (7g)
1/2 dl õli
1 tl jahvatatud paprikat
1/2 dl tkeldatud sibulat või rohelist sibulat
1-2 spl pizzamaitseainet
umbes 8 dl nisujahu
TÄIDIS:
2 dl rõõska koort, 35%
200-250 g tkeldatud singiribasid
200g kohupiima
200g kodujuustu
100g pipramaitselist toorjuustu
1 punane paprikas
1 marineeritud kurk
1 dl peenestatud peterselli
5 cm jupp sinepit
2 tl sidrunimahla
2 kslauguknt
soola ja suhkurt maitse järgi
Niisutamiseks 2 1/2 dl vett + 1/2 kanaleemekuubikut
KATE:
2 topsi maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort kas 20% või 30%
soola maitse järgi (kui soolast ise soovid tordi määrimiseks pealt ja klgedelt)
KAUNISTUS:
õhukeseks viilutatud singilõike
hernevõrseid
terveid rosè pioraterasid
murulauku
peterselli
kirsstomateid
või mida iganes


Mõõda kaussi vesi ja piim. Kuumuta käesoojaks. Lisa sool ja kuivpärm. Lisa õli ja
maitseained.Siis jahu ja sõtku kuni taigen lääb kausi kljest lahti.

Kata rätikuga ja lase kerkida 30 mintuit. Kummuta taigen jahuga kaetud lauale ja sõtku veel
natuke. Kata lahtikäiva vormi, ¡24cm, põhi küpsetuspaberiga ja
tõsta taigen vormi. Patsuta taigen tasaseks vormi ja kata taas rätikuga. Lase kerkida veel 45
minutit.
Küpseta 175°C ahjus umbes 25 minutit (sisetemperatuur 94°C). Ahjust võttes lase jahtuda
mõni minut ja kummuta vormist välja restile jahtuma. Vajadusel aita servad noaga lahti.
Sellise uhke tordipõhja saad, kui küpsetad vormis.
Täidiseks vahusta koor. Sega juurde kohupiim, kodujuust ja piprane toorjuust. Peenesta
paprika ja kurk ja lisa need täidisesse koos sinepi-, sidrunimahla-, pressitud küüslaugu- ja
peenestatud peterselliga. Maitsesta soola ja suhkruga.
Lõika põhi kolmeks. Niisuta puljongiga. Määri pool täidisest põhjale ja kata poolega
tükeldatud singist (100g ). Tõsta peale järgmine põhjapool ja toimi samamoodi kui ennem.
Tõsta "kaas" peale ja niisuta ka pealt puljongiga. Kääri tort toidukilesse ja tõsta tagasi
samasse vormi, kus küpsetasaid. Pane peale midagi raskuseks (lõikelaud/taldrik) ja jäta
seisma mõneks tunniks. Või üleöö.
Sega kokku toorjuust ja hapukoor. Maitsesta. Kata kook täidisega pealt ja külgedelt. Võid
torti kaunistada ka läbi pritsikoti. Kaunista pealt ja külgedelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar