teisipäev, 29. november 2011

Kaneelipruun õunakook

Prisma lehelt leidsin sellise õunakoogi retsepti:

Põhi:
 1 rull sügavkülmutatud lehttaignat
1 muna pintseldamiseks
Täidiseks: 
100 g mandlimassi
1 muna
3 sl vahukoort
3 suurt õuna
Kaunistuseks: 
2 tl kaneeli
3 tl suhkrut

"Õunakoogid ja muud head-paremat õuntest" lk 56, Varrak
Keera ahi 200 ºC peale.Sulata lehttaigen ja rulli kergelt jahusel laual lahti suuruses ca 26x34 cm, vooderda taignaga ristküli- kukujuline lahtivõetava põhjaga alumiiniumvorm. Riivi mandlimass ja sega kergelt lahtiklopitud muna ja koorega. Laota mandlimass taignapõhjale. Koori õunad, eemalda südamed ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Pane õunalõigud koos kaneeli ja suhkruga kilekotti ja raputa, kuni viilud on kaneeliseguga kaetud. Aseta õunalõigud diagonaalidena mandlimassile. Pintselda taigen lahtiklopitud munaga. Küpseta 25-30 minutit, kuni taigen on ilusat kuldpruuni värvi ja õunad on pehmed. Pärast jahtumist lõika kook terava noaga ruutudeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar