Tundub, et suhkrut oleksin pidand rohkem pruunistama - tainas jäi veidi hele, kuigi köök oli üsna sinine :)
1,3 kg suhkrut
½ l vett
Taigen:
3 spl piparkoogi-maitseainet
500 g margariini
300 g hapukoort
3 mna1 tl soola
2 kg jahu4 tl soodat
2 tl sidrunihapet
300 g suhkrut sulata ja pruunista kuivas potis, liiguta puulusikaga, et kõrbema ei läheks.
Lisa vähe haaval ja ettevaatlikult keev vesi ( ettevaatust - pritsib ja aurab!) ning keeda kuni karamell on vees täielikult lahustunud. Lisada ülejäänud uhkur ja keeta parajalt paks siirup ( mina keetsin u.9 min)
Kuumale siirupile lisada margariin ja maitseained, kuumutada edasi keemiseni.Lasta jahtuda, jahtunud segule kloppida hulka sool, koor ja lahti klopitud munad. Lisada sooda ja sidrunhappega segatud ja sõelutud jahu, kloppida ühtlaseks.
Esialgu jääb tainas üsna vedel, hiljem külkapis tahkub.Koguseliselt sain u. 4,2 kg.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar