Alt üles nüüd vaatan su poole
veel olen väikene ma,
kuid kunagi tasun su hoole,
kui sinust suuremaks saan.
ILUSAT ISADEPÄEVA!
Koju hommikukohvi kõrvale tegin sefiiri-kohupiimatordi:
Põhjaks:
keeksipõhi
keeksipõhi
Täidis:2 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti
500 g hapukoort
5 sl pohlamoosi
10 lehte želatiini
1 dl vett želatiini sulatamiseks
1 dl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti
500 g hapukoort
5 sl pohlamoosi
10 lehte želatiini
1 dl vett želatiini sulatamiseks
Kaunistuseks:
sulatatud šokolaadi
sulatatud šokolaadi
Valmistamine:
Põhjaks võib teha ka tavalise biskviit põhja, mina tegin lihtsa keeksipõhja ( retsept varasemas postituses)Täidiseks
Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga kohevaks vahuks, siis lisa edasi vahustades hapukoor ja pohlamoos.
Pane želatiinilehed* külma vette likku 5-10 minutiks. Seejärel sulata želatiin pliidil madalal kuumusel pidevalt segades 1 dl kuumas vees (ära keeda!). Lase veidi jahtuda, siis nirista pidevalt segades linnupiimasegu hulka.
Vala saadud mass toidukilega vooderdatud vormi, tõsta külmkappi ja lase 4 tundi (soovitavalt üleöö) tarretuda.
Kui kook on tarretunud, siis nirista peale vastavalt maitsele sulatatud tumedat šokolaadi.
Enne serveerimist lõika ruutudeks või ristkülikuteks.
* Kui eelistad kasutada želatiinipulbrit, siis arvesta, et 1 sl pulbrit = 4 lehte želatiini.
Et kiiresti põhiretseptid üles leida tegin endale pisikese spikriraamatut:
Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga kohevaks vahuks, siis lisa edasi vahustades hapukoor ja pohlamoos.
Pane želatiinilehed* külma vette likku 5-10 minutiks. Seejärel sulata želatiin pliidil madalal kuumusel pidevalt segades 1 dl kuumas vees (ära keeda!). Lase veidi jahtuda, siis nirista pidevalt segades linnupiimasegu hulka.
Vala saadud mass toidukilega vooderdatud vormi, tõsta külmkappi ja lase 4 tundi (soovitavalt üleöö) tarretuda.
Kui kook on tarretunud, siis nirista peale vastavalt maitsele sulatatud tumedat šokolaadi.
Enne serveerimist lõika ruutudeks või ristkülikuteks.
* Kui eelistad kasutada želatiinipulbrit, siis arvesta, et 1 sl pulbrit = 4 lehte želatiini.
Et kiiresti põhiretseptid üles leida tegin endale pisikese spikriraamatut:
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar