teisipäev, 29. märts 2011

"Säästu" kohupiimakook virsikute ja rosinatega

Töö juures Konsumi reklaamlehte sirvides leidis Aave sealt Kohupiimakook virsikute ja rosinatega ja arvas, et seda kooki võiksin ma neile teha küll.
Ja tegingi :
Põhi:
3 dl Säästu nisujahu
150 g võid
2 spl suhkrut
1 Säästu muna

Täidis:
2 pakki Säästu lahjat kohupiima vanilliiniga
1,5 dl hapukoort
1 dl suhkrut
2 Säästu muna
2 spl Säästu mannat
1 purk Säästu poolikud virsikud kerges siirpis
1 dl Säästu rosinaid

Sega jahu, või ja suhkur köögikombainis muredaks massiks, lisa muna ning sega veel veidi kuni moodustub tainapall. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele ning pane u. 30 minutiks külmkappi.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor, tükeldatud virsikud ja leotatud rosinad ning manna.
Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit, vala täidis põhjale ja küpseta veel u. 40 minutit.
Lase vormis jahtuda.

Muidugi ei pea ained olema Säästu omad, sellisena lihtsalt oli retsept lehes kirjas .

neljapäev, 24. märts 2011

Hello Kitty

Lapsepõlve-sõbranna tütar sai täna 10! Palju õnne, Annabel!
 Sel puhul tegin talle maasikatäidisega Hello Kitty.


Šokolaaditort toorjuustuga

Kallis kaasa tuli eile Saksamaalt tagasi.
Leidsin Elina blogist põneva ja lihtsasti valmistatava koogi retsepti.
Enne lennujaama minekut pistsin põhja ahju ja kui tagasi jõudsin oli Kätu selle kenasti juba ahjust välja võtnud.

Põhi:
4 muna
2 dl suhkrut
200 g hapukoort
130 g õli
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl kakaopulbrit
Kreem:
200 g šokolaadi (70%)
200 g toorjuustu
250 g hapukoort
(soovi korral suhkrut)
Kaunistuseks tumedat šokolaadi või muud meelepärast

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa hapukoor ja sõelu hulka omavahel segatud kuivained. Tasakesi segades nirista hulka õli. Vala tainas võiga määritud rõngasvormi (24 cm) ja küpseta 175 kraadises ahjus umbes 45 min. Jahuta ja lõika kook kaheks kettaks.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust toasooja hapukoorega ühtlaseks, lisa sulatatud ja jahutatud šokolaad. Määri täidist vahele ja peale, kaunista tumeda šokolaadiga.



Pilt Loorale

Looral tuleb laupäeval sõpradega sünnipäev, aga kahjuks olen ma sel ajal ära ja tema tordisoovi täita ei saa. Küll aga oskab tema emme sama häid ja ilusaid torte teha ja nii me kokku leppisimegi, et joonistan Loora tordile pildi kus on printsess ja liblikad peal ja emme ise teeb tordi sinna alla. Loodan, et sulle meeldib :)
Valge šokolaadi sulatamine ei tule mul jätkuvalt hästi välja :( 
Tort ise sai selline:

Šokolaadimuffinid

Minu vennaraas teeb  meil tööd ja Esta pidi ka teisipäeval tulema, siis tegin neile esmaspäeva õhtul peale trenni muffineid.
Otsisin retsepti kuhu käiks sisse šokolaad ja vahukoor. Viimane oli vaja ära kasutada kuna olin reedese torditeo jaoks natuke koore ostmisega ülepingutanud ja parim enne hakkas kätte jõudma.
Leidsin Toidutarest enamvähem sobiva.
Ise tegin natuke muudatusi kui algses retseptis:
50+100 g tumedat šokolaadi
4 dl jahu
2 tl küpsetusplbrit
2 tl vanilesuhkrut
100 g võid
1 pk vahukoort
2 muna
kompotikirsse

Tükelda tume šokolaad ja sulata 100 g. Sega omavahel kuivad ained: jahu, küpsetuspulber, 50 g tükeldatud šokolaadi ja vanillsuhkur. Sulata või (margariin) ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga, sega hulka koor ja sulatatud või. Seejärel sega kuivainesegu munavahuga. Jaga tainas muffinipanni pesadesse, mis on kaetud paberist muffinivormidega. Küpseta 200° juures 15–20 minutit ning lase jahtuda.
 Pistsin iga muhvini sisse enne ahju panekut üllatuseks ühe kompott-kirsi.

pühapäev, 20. märts 2011

Andrese ja Loora sünnipäevatort

Palju õnne ja tänud toreda peo eest!
Kingiks läks 3,2 kg sidrunitort.
Sain oma uued tähevormid ära katsetada! Tänud Estale info eest ;)

laupäev, 19. märts 2011

Küpsise "Kräsupea"

Kuna kodus on ikka veel piisavalt küpsiseid, siis tegin küpsise Kräsupeatorti.
Põhi
2 pk heledaid küpsiseid
1 pk tumedaid küpsiseid
500 g hapukoort
paksemat haput moosi ( mul oli pohlamoos)

Glasuur
2 spl võid
2 spl suhkrut
2 spl kakaod Meie Mark
1 spl kohvikoort

Lao küpsised alusele - alla heledad, kata hapukoorega, selle peale tumedad küpsised ja paks kiht moosi. Alles jäänud küpsised purustada väikesteks tükkideks ja segada ülejäänud hapukooreda. Tõsta segu koogile. 
Glasuuriks sulatada või, segada muud asjad juurde ja lasta natuke keeda madalal kuumusel.
Nirista glasuur koogile ja jäta külma. 

Hapukoorekoogid

Madise sünnipäev tundub õputu olevat :D Tegin see kord talle kaks hapukoore kooki.

Vaarikatega hapukoorekook ( suurele ahjuplaadile)
Põhi :
350 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
 6 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
~ 400 g külmutatud vaarikaid
soovikorral suhkrut ( mina ei pannud)

Kate:
1 kg hapukoort
2-3 muna
3 dl suhkrut
2 tl vanilje suhkrut
mina panin  2 spl tärklist ka

Või vahustada suhkruga, lisada muna ja segatud kuivained.  Panna plaadile ja küpsetada 195 kraadi juures 10 minutit. Lisada marjad ja veel 5 minutiks ahju panna. Segada kate ja küpsetada veel u. 25-30 minutit.
Küpsetusajad võivad olla erinevatel ahjudel erinevad

 Selle maitsva koogi retsepti leidsin juba kunagi varem Katrini blogist
Suur hapukoore-kirsi purukook
Purutainas:5 dl nisujahu
2,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
3 sl kakaopulbrit
2 tl vanillsuhkrut
250 g võid
Täidis:1,5 kg 20% hapukoort
3 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
6 muna
1 purk kivideta kirsikompotti
(või 300 g külmutatud kirsse)

Sega köögikombainis jahu, suhkur, sool, kakao ja vanillsuhkur. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud või ja sega ühtlaseks puruks.
Täidise jaoks vispelda omavahel hapukoor, suhkrud ja munad.
Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja puista sinna 2/3 purutainast. Tõsta kulbiga peale täidis, kata nõrutataud kirssidega ja puista peale ülejäänud tainas.
Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit, algul alumisel siinil ja pärast keskmisel siinil, siis küpseb kook ühtlaselt. Valmis kook jäta koos vormiga jahtuma ja lõika siis tükkideks. Mina olen selle koogi alati päev enne serveerimist valmistanud ja üleöö külmas hoidnud.
Ja Kätu tegi taas mandlikomme:

teisipäev, 15. märts 2011

Küpsisetort

Pühapäevast saadik on kodus suurem hulk küpsiseid. Tegin neist küpsisetorti, natuke teistsugust kui tavaliselt.

5 pk Selga küpsiseid
Immutamiseks kohvi
300 gr kakaopudingut
2 banaani
400 g kohupiimakreemi
200 gr kompotivirsikut
300 g tumedat šokolaadi
70 g võid

Immuta küpsised ja lao 3x5 tk ritta. Määri peale pool kakaopudingust ja pooled viilutatud banaanidest. Järgmine kiht immutatud küpsiseid ja pool kohupiimakreemi ja pooled hakitud virsikud.
Korda kihte. Katteks sulata šokolaad ja või ning määri peale.

esmaspäev, 14. märts 2011

Madise sünnipäev

Madis-poiss sai jälle aasta vanemaks, sel puhul tegin talle:
Hapukooretordi
Kohupiimatordi
Hapukoore-kirsikoogi
Kringli
Juusturulle
ja viineripirukaid
Tundub, et üks vahelejäetud nädalalõpp tuleb järgmisel topelt tagasi teha :) Nimelt avastasin, et eelmine nädal oli selle aasta jooksul esimene küpsetusvaba nädal.

pühapäev, 13. märts 2011

Pitsa ja apelsini-toorjuustukook

Meil algas vannitoa lammutus-ehitusaeg, tegin meestele söögiks pitsat.
Põhi:
25 g pärmi
suur klaasitäis leiget vett
1 spl õli
soola
jahu nii palju, et tainas käte külge ei hakkaks.

Kate:
Itaalia kastet
Felixi grillsalatit
hakkliha
keedu muna
tomatit
riivjuustu
sool,pipar, pitsamaitseaine

Põhjaks teha pärmitaigen, lasta kerkida, määrida peale, kaste, salat, riputada üle praetud hakklihaga, tükeldatud muna ja tomatiga, küpsetada, raputada peale maitseained, puistata peale riivjuustu ja lasta sel sulada.

Kuna olin Ennule lubanud teha Prisma lehest kooki  nädalavahetusel ja, et saada apelsinimarmelaadi olin käinud läbi 4 Tartu linna toidupoodi, siis laupäeva õhtul kell 22 hakkasingi seda tegema.
Põhi:
150 g margariini
3 spl suhkrut
1 muna
3,5 dl jahu
Täidis:
300 g toorjuustu
150 g apelsinimarmelaadi
150 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 spl kartulitärklist

Mikserda margariin suhkruga, lisa muna . Lisa uurde jahu ja sega kiirelt taignaks. Vooerda 24 cm vormi põhji ja küljed taignaga. Sega pehme toorjuustu hulka kõik täidisained ja vala taignale. Küpseta 175 kraadi juures 50 minutit. Lase koogil korralikult maha jahtuda.

Banaani-šokolaadi muffinid

Küpsetusnädalalõpp hakkas juba tegelikult kolmapäevast pihta kui said tehtud tordipõhjad.
Aga kuna kodus oli 2 banaani mis oli vaja kuhugi ära realiseerida tegin muffineid.

Taigen:
1 dl fariinsuhkrut
2 muna
100 g margariini
2 banaani
3,5 dl jahu
1,5-2 tl küpsetuspulbrit
50 g tumedat šokolaadi

Valmistusviis:
Vahusta toasoojad munad suhkruga. Lisa sulanud ja jahutatud margariin. Tükelda šokolaad. Püreesta kahvliga banaanid. Sega jahu ja küpsetuspulber, lisa taignale. Tõsta lusikaga muffinivormidesse

laupäev, 12. märts 2011

Minni tort

Karolini sõbrannal ja sulka mängukaaslasel oli reedel sünnipäev. Kingiks tegime maasikatäidisega tordi. Sünnipäevalapse pildisooviks oli sulgpallur, kuid kuna ma siiani ei taha inimesi teha, sai ta sellise Minni.

Ja Karolin tegi mandlikomme:


kolmapäev, 9. märts 2011

Õhulised juustuküpsised

Tegin homseks tordipõhju ja tekkis tahtmine Rimi lehelt leitud küpsiseid proovida.
Retsept:
2 muna
80 g riivjuustu
1 spl jahu
soola, paprikapulbrit


Munavalged vahustasin, lisasin õrnalt segades kollased, maitseained ja jahuga segatud juustu. Pritskotist lasin triibud ahjuplaadile ja küpsetasin 180 kraadi juures kuni olid kuldpruunid.

Mandlikommid ja vastlakuklid


Nädalavahetusel Tallinnas  olles oli Birgit teinud väga häid komme. Karolin arvas, et võiks ka teha. Tuletasin siis umbes mis seal võis olla ja segasime kokku:
300 g  sulatatud piimašokolaadi " Anneke", millega vanavanaema meid ohtralt varustab
1,5 pk mandlilaaste , aga oleks võinud panna 2 pakki 
natuke kookoshelbeid peale raputamiseks.
Karolin tõstis segu teelusikaga vormi ja pani rõdule tahkuma


Juba paar aastata ei ole ma ise viitsinud vastlakukleid küpsetada kuna minu omad ei saa nii õhulised, vaid olen ostnud poest firma " Hagari" kukkleid ilma täidiseta. Seekord panin 10 -ne kukkli sisse täidiseks:
maasika toormoosi
400 g vahukoort
200 g kohupiima
4 tl suhkrut
1 pk RUF-i vaniljesuhkrut


reede, 4. märts 2011

Hapukooretort

Katsetasin hapukooretorti.
Kolme kihi biskviidi vahel on hapukoorekreem ja poolel tordil peal glasuur ja teisel poolel kakao. Põhi on ka pooleks - pool banaani, pool pohlamoosi. Degustaatorid homme arvavad milline kooslus on parim:)

teisipäev, 1. märts 2011

Sidruni-pisarakook

Laupäeval Meriti juures arvati, et ma jagan kõik koogid-tordid laiali mis ma teen ja kodused ei saagi :) Mõtlesin seda asja parandada ja tegin sidrunikooki. 


Põhi: 
100 g võid
2½ dl jahu
2 spl suhkrut
½ tl küpsetuspulbrit
2 spl vett

Täidis:
1½ dl vett
1½ dl suhkrut                                                         
2 spl jahu
25 g võid
1 sidruni riivitud koor ja mahl
4 munakollast

Besee:
4 munavalget
1½ dl suhkrut

Taigna segasin kokku köögikombainis.
Surusin 24 cm ümmargusse vormi põhja ja 2-3 cm külgedele ja panin 15 min külmkappi. Peale seda torkisin põhja natuke kahvliga ja panin 200 kraadi juures ahju 15 minutiks.
Täidise ained panin kõik potti ja kuumutasin pidevalt segades kuni kissell muutus paksuks ja hakkas kergelt mullitama.
Peale seda vahustasin munavalged tugevaks vahuks lisades vähehaaval suhkru, siis kui muna oli juba pooleldi vahus.
Võtsin põhja ahjust välja, kallasin kisselli peale ja katsin beseega. 
Küpsetasin veel 10 minutit, seni kuni oli ilusat pruuni värvi.
Jahtudes olid koogil kenad pisarad peal.


Pühapäeval tegin Kass Arturi Kooki, mis kahjuks ebaõnnestus kuna kasutasin valesid iiriseid - kook tuli nii kõva,  hea et keegi hambaid ära ei murdnud :)