pühapäev, 13. märts 2011

Pitsa ja apelsini-toorjuustukook

Meil algas vannitoa lammutus-ehitusaeg, tegin meestele söögiks pitsat.
Põhi:
25 g pärmi
suur klaasitäis leiget vett
1 spl õli
soola
jahu nii palju, et tainas käte külge ei hakkaks.

Kate:
Itaalia kastet
Felixi grillsalatit
hakkliha
keedu muna
tomatit
riivjuustu
sool,pipar, pitsamaitseaine

Põhjaks teha pärmitaigen, lasta kerkida, määrida peale, kaste, salat, riputada üle praetud hakklihaga, tükeldatud muna ja tomatiga, küpsetada, raputada peale maitseained, puistata peale riivjuustu ja lasta sel sulada.

Kuna olin Ennule lubanud teha Prisma lehest kooki  nädalavahetusel ja, et saada apelsinimarmelaadi olin käinud läbi 4 Tartu linna toidupoodi, siis laupäeva õhtul kell 22 hakkasingi seda tegema.
Põhi:
150 g margariini
3 spl suhkrut
1 muna
3,5 dl jahu
Täidis:
300 g toorjuustu
150 g apelsinimarmelaadi
150 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 spl kartulitärklist

Mikserda margariin suhkruga, lisa muna . Lisa uurde jahu ja sega kiirelt taignaks. Vooerda 24 cm vormi põhji ja küljed taignaga. Sega pehme toorjuustu hulka kõik täidisained ja vala taignale. Küpseta 175 kraadi juures 50 minutit. Lase koogil korralikult maha jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar