laupäev, 19. märts 2011

Hapukoorekoogid

Madise sünnipäev tundub õputu olevat :D Tegin see kord talle kaks hapukoore kooki.

Vaarikatega hapukoorekook ( suurele ahjuplaadile)
Põhi :
350 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
 6 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
~ 400 g külmutatud vaarikaid
soovikorral suhkrut ( mina ei pannud)

Kate:
1 kg hapukoort
2-3 muna
3 dl suhkrut
2 tl vanilje suhkrut
mina panin  2 spl tärklist ka

Või vahustada suhkruga, lisada muna ja segatud kuivained.  Panna plaadile ja küpsetada 195 kraadi juures 10 minutit. Lisada marjad ja veel 5 minutiks ahju panna. Segada kate ja küpsetada veel u. 25-30 minutit.
Küpsetusajad võivad olla erinevatel ahjudel erinevad

 Selle maitsva koogi retsepti leidsin juba kunagi varem Katrini blogist
Suur hapukoore-kirsi purukook
Purutainas:5 dl nisujahu
2,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
3 sl kakaopulbrit
2 tl vanillsuhkrut
250 g võid
Täidis:1,5 kg 20% hapukoort
3 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
6 muna
1 purk kivideta kirsikompotti
(või 300 g külmutatud kirsse)

Sega köögikombainis jahu, suhkur, sool, kakao ja vanillsuhkur. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud või ja sega ühtlaseks puruks.
Täidise jaoks vispelda omavahel hapukoor, suhkrud ja munad.
Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja puista sinna 2/3 purutainast. Tõsta kulbiga peale täidis, kata nõrutataud kirssidega ja puista peale ülejäänud tainas.
Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit, algul alumisel siinil ja pärast keskmisel siinil, siis küpseb kook ühtlaselt. Valmis kook jäta koos vormiga jahtuma ja lõika siis tükkideks. Mina olen selle koogi alati päev enne serveerimist valmistanud ja üleöö külmas hoidnud.
Ja Kätu tegi taas mandlikomme:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar