neljapäev, 24. märts 2011

Šokolaaditort toorjuustuga

Kallis kaasa tuli eile Saksamaalt tagasi.
Leidsin Elina blogist põneva ja lihtsasti valmistatava koogi retsepti.
Enne lennujaama minekut pistsin põhja ahju ja kui tagasi jõudsin oli Kätu selle kenasti juba ahjust välja võtnud.

Põhi:
4 muna
2 dl suhkrut
200 g hapukoort
130 g õli
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl kakaopulbrit
Kreem:
200 g šokolaadi (70%)
200 g toorjuustu
250 g hapukoort
(soovi korral suhkrut)
Kaunistuseks tumedat šokolaadi või muud meelepärast

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa hapukoor ja sõelu hulka omavahel segatud kuivained. Tasakesi segades nirista hulka õli. Vala tainas võiga määritud rõngasvormi (24 cm) ja küpseta 175 kraadises ahjus umbes 45 min. Jahuta ja lõika kook kaheks kettaks.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust toasooja hapukoorega ühtlaseks, lisa sulatatud ja jahutatud šokolaad. Määri täidist vahele ja peale, kaunista tumeda šokolaadiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar