laupäev, 2. aprill 2011

Sidruni-šokolaaditort

Tegin eile Šokolaadi - sidrunitorti, aga pidime pettuma - tort oli hapu ja väga purune.
Retsept siin:
250 g šokolaadiküpsiseid
40 g sulatatud võid
300 g kodujuustu
1 pk vahukoort
1 sidrunit
1 dl suhkrut
3 tl želatiini


Murenda küpsised ja lisa sulatatud või. Riivi sidruni koor ja pressi mahl välja. Sega kodujuust suhkru, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Lisa vahustatud koor ning paisutatud ja sulatatud želatiin. 
Pane küpsisepuru ja kodujuustusegu kihiti vormi, mul oli 21 cm läbimõõduga. Lase külmas tarduda.
Kaunistuseks tegin sulatatud šokolaadist liblikad ja eilsest tordis järelejäänud kreemiga lilled.




Ja täna tellisin Katrinilt uusi vidinaid...

2 kommentaari:

  1. Mismõttes purune? Kas see küpsisepuru jätab jahuse mulje? Vaadates retsepti, siis 1 dl suhkrut 1 sidruni kohta vist on vähe jah....Aga ilus näeb välja :)

    VastaKustuta
  2. Või kogus on väike sellise hulga küpsisepuru jaoks mu meelest - ta ei seo ära ja siis oligi pool purust taldriku peal kui tõstsid.

    VastaKustuta