laupäev, 16. aprill 2011

Šokolaadi-vaarikatort

Krissu sai sünnipäevaks sellise šokolaaditordi. 
Vahel vaarikakreem ja pealt kaetud šokolaadiga, kaunistused martsipan, suhkrumass ja šokolaadimass. Šokolaadimass on tehtud meest, tumedast šokolaadist ja tuhksuhkrust. Selline päris põnev mass.
Põhi:
4 muna
100 g võid
1½ dl suhkrut
200 g tumedat šokolaadi
½ dl piima
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut


Täidis:
2 dl vahukoort
200 g vaarikaid
2 spl suhkrut
10 g želatiini


Glasuur:
1 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
25 g võid


Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Sulata šokolaad, vahusta või, munakollased, suhkrud ja šokolaad.
Sega vahud ettevaatlikult kokku. Lisa ettevaatlikult segades kuivained ja kõige lõpus piim.
Küpseta 24 cm vormis 175 kraadi juures 35-40 min.
Täidiseks püreesta vaarikad, vahusta koor suhkruga ja sega kokku, lisa ettevalmistatud želatiin.
Glasuuriks kuumuta koor, lisa šokolaad, sulata. Lase natuke jahtuda ja sega läike andmiseks sisse või ( minul millegi pärast või ei segunenud ja ilmselt järgmine kord jätan panemata).
Lõika põhi kaheks määri kreem vahele ja kata teise poolega, vala üle glasuuriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar