pühapäev, 24. aprill 2011

Kirsikook

Minu koogis oli üks tore retsept ja kuna kapis oli poolik kirsikompott mis vajas ära tegemist, siis saigi retsept järgiproovitud. Peal kaunistuseks olnud pühade puhul munad pesas .                                                                             

Põhjaks
  • 150 g margariini
  • 3 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl jahvatatud mandleid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
Täidiseks
  • 250 g kohupiima
  • 200 g jogurtit
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanillsuhkur
  • 1 sidruni (mahl)
  • 5 dl puhastatud kirsse
Valmistamine
  1. Haki margariin, jahu ja küpsetuspulber muredaks. Lisa jahvatatud mandlid, suhkur ja muna. Sega ained kiiresti tainaks ja lase pool tundi jahedas seista.
  2. Vooderda tainaga 26-28 cm läbimõõduga pirukavorm. Laota tainale puhastatud kirsid. Sega kohupiim, jogurt, suhkur, munad, sidrunimahl ja vanillsuhkur kokku ning vala kirssidele.
  3. Küpseta 175-kraadises ahjus 45-55 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar