pühapäev, 10. aprill 2011

Britatort

Ükspäev trennist tulles küsis Anne kas ma oskan britatorti teha. Polnud  ennem teinud kuigi Katrini blogist olin seda mitmeid kordi vaadanud ja mõelnud teha. Eile enne teatrisse minukut siis proovisin. Arvan, et tuli välja küll, kuigi pole millega võrrelda, aga ilmselt värskete ja rohkemate maasikatega oleks parem olnud.

Britatort maasikate ja vaniljekreemiga

Tordipõhi:3 munakollast
1 muna
1,5 dl suhkrut
150 g võid
2,5 dl jahu
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
Beseekiht:
3 munavalget
2 dl suhkrut
1 dl mandlilaaste
Vaniljekreem:
1 pk vahukoort
2 sl suhkrut
300 g maasika kohupiimapastat
1 suur või 2 väikest topsi vaniljepudingit
Vahele ja peale:
500 g maasikaid

Sulata või. Vahusta muna, munarebud ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa sulavõi ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri tainas ühtase kihina sinna peale.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa edasi vahustades järk-järgult suhkur. Määri besee taigna peale ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175 kraadises ahjus alumisel siinil 20 minutit.
Tõsta tordipõhi koos küpsetuspaberiga restile jahtuma ja lükka siis noa või spaatiliga ettevaatlikult küpsetuspaberist lahti.
Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde kohupiimapasta ja vaniljepuding.
Lõika tordipõhi pooleks, tõsta üks pool kandikule ja kata 1/3 kreemiga. Lõika 200 g maasikaid 4-ks ja puista kreemile. Tõsta peale teine tordipõhi, kata kreemiga ning kaunista maasikate

Mina tegin ühekihilise  - põhi alusele, natuke kreemi peale, sinna peale maasikatükid, ülejäänud kreem peale ja kaunistasin maasikaviilude ja südametega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar