laupäev, 31. detsember 2011

Piparkoogi-toorjuustukook


Kui süda soe ja mõtted head,

siis küllap aasta tuleb hea,

On kõik ju enda teha see, 

mis ootab uuel aastal ees!

Õhtuks lauale piparkooogi-toorjuustukook, serv kaunistatud vahukoore-kohupiimakreemiga.

Retsept siit blogist.

 Põhi:
140 g piparkooke
75 g võid

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort (20%)
3 muna
100 g demerara suhkrut
1 sl linnasesiirupit (Dansukkeri leivasiirup)
1 sl tärklist

Kate:
3 dl vedelamat pohlamoosi
1,5 želatiinilehte

Sulata või. Purusta piparkoogid peeneks puruks ja sega sulavõiga. Suru segu tiheda kihina vormi põhja.
Täidise jaoks sega omavahel toasoojad toorjuust, hapukoor ja lahtiklopitud munad. Lisa suhkur, linnasesiirup ja tärklis, sega läbi.
Küpseta kooki 160 kraadi juures umbes 50 minutit - 1 tund. Valmis kook peaks keskelt veel veidi võdisema.
Lase koogil praokil uksega ahjus pool tundi seista, tõsta välja ja jahuta vormi sees täielikult.
Katte jaoks leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Soojenda potis moos, lisa leotatud ja kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega hoolsalt, et želatiin täielikult kuumas moosis lahustuks. Jahuta leigeks.

  Vala kate koogile, tõsta külma ja lase paar tundi tarretuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar