teisipäev, 6. detsember 2011

Vaarika-šokolaadi-toorjuustukook

Nädalavahetusel olid mitmed külaskäigud, siis saigi tehtud suurem plaaditäis kook, mida jagus igale poole. Retsepti leidsin ühest blogis mille aadressi kahuks enam ei mäleda .

BROWNIE
200 g tükeldatud tumedat šokolaadi
200 g võid
250 g peensuhkrut
3 muna
110 g nisujahu
TOORJUUSTUKOOK
400 g toorjuustu
150 g suhkrut
1/2 tl vanilliekstrakti
2 muna
VAHUKOOREKATE
300 ml vahukoort
100 g suhkrut
150 g vaarikaid, lisaks veel kaunistamiseks (vaarikad võid ka teiste marjadega asendada)

Retsept on mõeldud pannile suurusega 33x23x5 cm, mina kasutasin 26x35 cm lisasin nii brownile kui toorjuustule (mida oli 450 g)  ühe muna rohkem ja vahukoort tegin ma kahest 200 ml pakist, vaarikaid nii palju polnud panin osa põldmarju (külmutatud).
VALMISTAMINE
BROWNIE. Pane šokolaad kuumakindlas kausis keeva veega täidetud kastruli kohale, nii et kausi põhi vett ei puudutaks. Lase šokolaadil sualada. Vahepeal vahusta või ja suhkur õhuliseks. Lisa ühekaupa munad, segades igakord põhjalikult. Lisa jahu, jaokaupa ja samal ajal segades. Mikserda seni kuni segu muutub ühtlaseks. Kalla aeglaselt sisse sulatatud šokolaad ja sega hoolikalt. Kalla taigen voodertaud kõpsetusplaadile ja silu pealispind noaga tasaseks.
TOORJUUSTUKOOK. Sega toorjuust, suhkur ja vanilliekstrakt miksiga aegalsel kiirusel, kuni segu on paks ja ühtlane. Lisa ühekaupa munad, jätkates koguaeg segamist, Segu peab olema kreemjas ja ühtlane. Lõpus võid ka kiirema kiirusega mikserdada, et segu tuleks õhulisem aga ära väga kaua vahusta, sest toorjuust võib vedelaks minna. Tõsta segu brownie peale ja silu noaga tasaseks. küpseta eelkuumutatud ahjus (170 kraadi) 30-40minutit või kuni toorjuustukook on katsudes kõva ja selle servad on helekuldsed. keskosapeab endiseltheleolema. Lase koogiltäielikult jahtuda, siis kata kinni ja pane minimaalseltkaheks tunniks külmkappi.
VAHUKOOREKATE. Enne serveerimist vahusta vahukkos, suhkur ja vaarikad kõvaks vahuks, kata sellega kook ja kaunista vaarikatega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar