Iirisemass ( natuke kohandatud variant):
100g iiriseid
20g rõõska koort 35%
1spl võid
20g rõõska koort 35%
1spl võid
tuhksuhkrut
sulata iirised, koor ja või ühtseks massiks ja pane küpsetuspaberile ja külma. massi tahenedes on seda võimalik rullida. mina lisasin tuhksuhkrut ja panin uuesti külma ja siis alles rullisin. tuhksuhkur teeb massi pehmemaks ja siis saab seda ka paremini lõigata koos tordiga.
75g võid
120g suhkrut
1 muna
100g piima
1tl vaniljesuhkrut
1tl küpsetuspulbrit,
125g jahu
peotäis terveid röstitud ja kooritud metsapähkleid
peotäis külmutatud pohli
Vahusta või suhkruga. lisa muna ja vahusta ning lisa piim ja vahusta. seejärel lisa korraga kuivained ja sega. lisa lõpus pähklid ja jõhvikad,küpseta.
katta rullitud iirisemassiga .
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar