pühapäev, 8. jaanuar 2012

Šokolaadi-marmorkeeks

Üks päev netis kolades leidsin sellise põneva retsepti. Keeks oli väga maitsev - parem kui kakaoga tehes.

200 g võid
200 g suhkrut
4 muna
200 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
6 spl piima
2 tl vanillsuhkrut
100 g tumedat šokolaadi

Vahusta või suhkruga pehmeks kreemiks, lisa ükshaaval edasi vahustades munad.
Sulata kuumaveevannil šokolaad, jahuta.
Sega kuivained omavahel, lisa või-munasegule jahusegu ja piim, sega ühtlaseks(ürita võimalikult vähe segada).
Tõsta pool tainast teise kaussi, sega sulatatud šokolaadiga.
Võita piklik keeksivorm, vala põhja pool heledast tainast, kata poole šokolaaditainaga, jälle hele tainas ja kõige peale šokolaaditainas.
Sega tainakihid kahvliga kergelt läbi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.50-60.minutit. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar