neljapäev, 19. jaanuar 2012

Pähklikook

... see meieaegne.
Detsembri "Kodukirjas" oli nn. meieaegseid koogiretsepte. Aga kuna mina sealt muud põnevat ei leidnud, et hakata ajakirja ostma, siis käisime poes Kätuga Pähklikoogi retsepti salaja pildistamas :).  Kogu meie ettevõtmine oli asjatu kui mõni päev hiljem leidsin sama retsepti Perenaine.ee blogist :)
Ja kuna täna on Ennu nimepäev ja Nana tuleb sel puhul külla, siis oli lõpuks ometi põhjust seda katsetada. Natuke muutsin algset retsepti:

Põhjad ( 2 tk) :
3+3 suurt muna
3+3 spl suhkrut
3+3 spl nisujahu
3+3 spl tärklist
0,5+0,5 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola


Kreem: 
350 g toorjuustu
50 g võid
3 spl kakaod
150-200 g kondenspiima
soovi korral konjakit

Immutamiseks: 
u. 1,5 dl valmis kohvi ( mina kasutasin piima)
vahele hapukat moosi

Katteks: 
150 g maapähkleid ( panin pooleks sarapuupähklitega)
2-3 spl suhkrut ( unustasin panna :))
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta kollased suhkruga helekollaseks. Vahusta ka munavalged näputäie soolaga kõvaks vahuks, sega ettevaatlikult pool vahust munakollasevahule. Sõelu munakollasevahu sisse jahu-tärklise segu, sega õrnalt. Viimasena lisa juurde alles jäänud munavalgevaht ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.
Võta kaks suurt ahjuplaati ja kata küpsetuspaberiga, jaota biskviittainas võrdselt kahele plaadile. Küpseta korralikult eelkuumutatud ahjus, 200-kraadi juures u. 10-12 minutit kuniks biskviit on pealt helepruun. Küpsenud biskviitpõhjad jahuta.
Kreemiks vahusta toorjuust kergelt kondenspiima ja kakaoga (seda on lihtsam teha kui ained on toasoojad). Haki pähklid (aga mitte liiga peeneks puruks), rösti paksupõhjalisel pannil, lisa suhkur ja kuumuta kuni suhkru sulamiseni. Võta tulelt, jahuta.
Lõika mõlemad biskviitpõhjad horisontaalselt pooleks (nii et kokku saad 4 biskviitpõhja). Tõsta üks põhi serveerimisalusele, immuta vähese kohviga, kata ühtlaselt moosiga, tõsta peale teine biskviitpõhi ja kata  kakao-toorjuustukreemiga. Korda sama allesjäänud kahe biskviitpõhjaga. Kõige viimaseks kihiks jääb kakao-toorjuustukreem. Kata tort pealt pähklipuruga ja tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar