esmaspäev, 30. jaanuar 2012

Punupitsa ja pähkli-beseetort

Viimases Naistelehes oli Punupitsa valmistamise õpetus, see sobis hästi Keeni kaasa võtmiseks.
Retsepti miksisin natuke Pereköögi kokaraamatu omaga:

Taigen:
20 g pärmi
6 dl jahu
1 tl suhkrut
1 tl soola
3 spl oliiviõli
2 dl sooja vett
Täidis ( koguseid ei tea, panin mis kapis oli) :
ketsup
sink
riivjuust
pitsamaitseainet
Lahusta pärm suhkruga, lisa soe vesi sega omavahel kuivained, lisa vedelikule õli ja kuivained. sega hoolikalt.
Mudi tainas palliks ja jätka mudimist kuni pall on sile. Lase kerkida 30 min.
Rulli kerkinud taigen lahti, määri keskelt ketsupit nii et servadest jääb võrdselt tühjaks, tõsta täidis peale ja lõika küljed ribadeks. Tõsta lõigatud ribad täidisele, üks ühelt ja teine teiselt poolt jne.
Küpseta 225 kraadi juures kuni päts on pealt parajalt pruun.


Pähkli-beseetordi retsept Pereköögi kokaraamatust:
Põhi :

150 g võid
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
100 g purustatud pähkleid  või mandleid

Sidrunikreem:
4 munakollast ( mina panin 2 muna, valged vahustasin poole suhkruga)
1 dl suhkrut
2 spl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
50 g võid
2 dl vahukoort

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa nubakollased. Sega kuivained omavahel ja sega vaheldumisi piimaga taignale. Määri tainas 24 cm vormi .
Katteks vahusta munavalged suhkruga, sega hulka pähklid. 
Kata tainas vahuga ja küpseta alumisel siinil 175 kraadi juures u. 25-30 min. Jäta jahtuma.
Sidrunikreemiks kuumuta paksupõhjalises potis munakollased, või, suhkur, sidruni koor ja mahl, kõige lõpus vahustatud munavalged.. Kuumuta segades kuni segu pakseneb.
Lase jahtuda ja sega kokku vahustatud kooreg.
Lõika põhi pooleks ning tõsta alumine pool alusele ( üsna keerukas ettevõtmine :)), kata kremiga ja tõsta teine pool peal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar