neljapäev, 4. august 2011

Mustsõstra-toorjuustukook

Kapis oli purk Farmi köögikoort ja karp mustsõstraid - kokku sai sellest peale veidikest netis kolamist  mustsõstra-toorjuustukook 


pool pakki Selga küpsiseid
50 g võid 
300 g mustsõstraid
400 g toorjuustu
0,5 dl + 1 dl suhkrut
3 muna
1 dl hapukoort
1 spl tärklist (soovi korral*)


Koogitegu alusta enne küpsetamist sellega, et tõsta toorjuust, munad ja hapukoor toatemperatuurile soojenema (pool kuni 2 tundi, sõltuvalt toatemperatuurist).
Pane mustsõstrad 100 ml veega tulele ja keeda 3 minutit. Lisa 0,5 dl suhkrut, kuumuta keemiseni ja keeda veel 5 minutit, kuniks siirup pakseneb. Püreesta saumikseriga (ettevaatust, tulikuum!) ja sõelu tahked tükid välja. Jäta saadud segu jahtuma.
Tee küpsistest puru ja sega sulatatud võiga. Suru lusikaga õhukese kihina lahtikäiva koogivormi põhja.
Vahusta toorjuust kreemiseks (see käib kiirelt kui oled toorjuustu toatemperatuurini soojendanud), lisa 1 dl suhkrut (kui soovid lisada ka tärklist, mis annab suurema kindluse koogi koospüsimiseks, siis sega tärklis eelnevalt suhkru sisse) ja ühekaupa munad. Kõige lõpus lisa hapukoor ja sega ühtlaseks massiks.
Kalla toorjuustusegu ettevaatlikult koogipõhjale. Võta mustasõstrasiirup ja kalla see peenikese nirena, ringjate liigutustega koogi peale.
Kook küpseb 160-kraadises ahjus 50-60 minutit. Aseta küpsetamise ajaks ahju ka veenõu, sest suurem niiskus hoiab ära koogi pragunemise.
Pärast koogi valmimist jäta kook esmalt ahju jahtuma, ahjuuks paokil. Tunni pärast tõsta kook ahjust välja toatemperatuurile jahtuma ja seejärel pane kook üleööks külmkappi tahenema. Koogivormist võta välja järgmisel hommikul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar