laupäev, 6. august 2011

Rukkimaarjapäev . . .

Täna käisime Sangastes rukkifestivalil.
Seal oli rukkitoitude fantaasia võistlus ja Esta arvas, et võiksime seal osaleda.
Osalemine oli edukas  - Kätukas sai esimese koha sibulalaevukestega rukkileival ja Esta teise koha riivleivarulliga võilillemee ja hapukoore täidisega.
Minu rukkipiparkoogid auhinnalist kohta küll ei saanud ( Elis arvas, et asi oli glasuuri puudumises :)) , kuid tundus, et rahvale siiski maitsesid, sest ka mina sain pisikese auhinna :)
Kätu võidutoit:
Sibulalaevukesed rukkileival
rukkileiba
võid
punane sibul
hapukoor
kalamarja

Lõika võiga määritud leivast sobiva kujuga tükk.
Lõika sibul pooleks, lammuta kihtideks, puhasta kilest, aseta leivale.
Täida sibulalaevuke paksema hapukoorega, kaunista kalamarja ja maitserohelisega.

Sangaste vallavanem kiitis, et esikoha toode on väga hea viina ja kalja ja nalja ja kõige kõrvale ja kui pikaks tema nägu vajus, kui auhinna järgi läks väike tips :)))
Auhinnaks olid käsitsi tehtud leivavormid ja 1 G mälupulk.
  
Rukki-piparkoogid
1 muna
4 dl rukkijahu
dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl tmedat siirupit
1 tl piparkoogi maitseainet:
Vahusta margariin ja suhkur heledaks, vahusta juurde muna ja siirup.
Lisa omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks.
Pane tainas vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Jaota tainas kolmeks osaks.
Rulli iga osa jahusel laual õhukseseks plaadiks ja lõika piparkoogivormidega küpsisteks.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 8-10 minutit.


Enne Keeni sõitu tegin veel  2 kringlit Melli vanemate kuldpulmadeks - Palju õnne neile!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar