esmaspäev, 11. juuli 2011

Porgandikook Meritile

Merit kutsus laupäeva õhtul grillima, aga kuna tal oli nädala sees sünipäev, siis tegin kaasa pähklitäidisega kringli
ja toorjuustukattega porgandikoogi, retsept Nam-nam-ist väikeste muudatustega:

Põhi:
2 suurt muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 g sulatatud võid
150 g riivitud porgandit
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit 
½ tl piparkoogimaitseainet
½ tl kaneeli

Vahele:
rabarberi marmelaadi
Kate:
100 g Farmi toorjuustu
50 g pehmet võid
100 g tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkryt
sidruni glasuuri

Valmistamine:
Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa peenelt riivitud porgandid, sulavõi ja omavahel segatud kuivained.
Määri 24 cm läbimõõduga (lahtikäiv) koogivorm võiga ja puista üle jahuga (või vooderda küpsetuspaberiga).
Kalla tainas vormi ning küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga - kui koogi keskele torgatud puutikk enam tainaseks ei jää, on kook valmis.
Jahuta. Kummuta või libista valmis kook vaagnale.
Sega toorjuustuglasuuri ained omavahel ühtlaseks ning määri jahtunud koogile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar