reede, 10. juuni 2011

Maasika-toorjuustukook

Üks päev netis kolades leidsin põneva retsepti toorjuustukoogi maasikatega ja kui Kätu üksõhtu ohkas, et emme sa võiksid tsiiskeiki teha, oligi mul hea põhjus kooki katsetada.
Põhi:
2 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl sidrunimahla
1 tl vaniljesuhkrut
1 munakollane
100 g võid

Täidis:
400 g Farmi köögikoort
200 g kohupiima
2 dl suhkrut
1 tl sidrunimahla
1 spl jahu
3 muna+ põhjast ülejäänud munavalge
1 pk vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut

Kate:
130 g maasikaid
1,5 dl suhkrut
½ dl külma vett
1 spl tärklist

Peale ladumiseks maasikaid

Põhjaks sega kokku jahu,mahl ja suhkrud. Lisa munakollane ja või, sega ühtlaseks.
Suru tainas vormi ( mul oli 24x24 cm). Küpseta 200 kraadi juures u. 10 min.
Täidiseks vahusta koor ja kohupiim, lisa suhkur, mahl ja jahu, sega korralikult, lisa ühekaupa munad, klopi segu hästi segi. Kõige lõpus sega hulka vaniljesuhkruga vahustatud koor.
Vala põhjale ja küpseta 175 kraadi juures  1 h ( tegelt oleneb ahjust minul küpses juba 45 minutiga natuke liiga pruuniks).
Soovitav on hoida kooki üleöö külmas, meil seekord nii ei õnnestunud, lasin toasoojas maha jahtuda.
Katteks surusin  maasikad kahvliga katki, lisasin suhkru ja külma veega segatud tärklise, panin pliidile ja pidevalt segades keetsin u. 1 minuti kuni segu oli üsna paks.
Ladusin tordile viilutatud maasikad ja kallasin peale veidi jahtunud maasikakatte.

 ....Kätu kiitis koogi heaks :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar