neljapäev, 30. juuni 2011

Kihiline küpsis

Eile tuli mingi jube tahtmine küpsiseid teha. Vaatasin ühte retsepti ja siis teist ja lõpuks otsustasin kihilist küpsist teha:

Põhi
175 g võid  
175 g suhkrut
175 g nisujahu
5 muna 

Vahele:
 hapukat paksemat moosi

Glasuur:
200 g tumedat šokolaadi

2 spl õli

Vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Vahusta toasoe või pehmeks vahuks, sega juurde jahu. Sega osade kaupa munamass jahu-või segule, kuni saad vedelapoolse ühtlase taigna. Määri saadud tainast küpsetuspaberitele 4 õhukest küpsisepõhja. 
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks (7-8 minutit). 
Lase jahtuda ning liida küpsisepõhjad moosiga, pealmine kiht kata sulatatud tumedašokolaadi seguga.
 Lase enne tükkideks lõikamist ja sööma asumist mõned tunnid külmas pehmeneda ja maitsestuda.

Kuna kodus nii palju tumedat šokolaadi polnud tegin piimašokolaadiga ja õli panin sisse selleks, et šokolaadikiht lõigates katki ei läheks.
Põhjaks tegin ahjuplaadi täie või-biskviiti ja lõikasin selle neljaks.
Vahele kasutasin "kasuemalt" saadud jõhvikatoormoosi, mille ennem ära keetsin ja läbi sõela ajasin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar