kolmapäev, 15. juuni 2011

Brownie-kook juustukattega

Ükspäev kolades taas internetis leidsin Juustukoogi brownie retsepti Neve blogist. Tundus tore, aga laste jaoks jäi natuke mõrudaks.


Šokolaadipõhi: 
180 g (tumedat) šokolaadi
 
160 g võid
 
100 g (pruuni) suhkrut
 
3 toasooja muna
 
115 g jahu
 



Juustukate: 
150 g toasooja toorjuustu
 
100 g paksu hapukoort
115 g suhkrut
 
2 toasooja muna
 
1 tl vaniljesuhkrut
 
40 g jahu
 


*Toasoe toorjust ja hapukoor vahustada suhkruga ühtlaseks, seejärel lisada munad ja mikserdada läbi.
 
*Toorjuustusegule lisada vaniljesuhkur ja sõeluda juurde jahu, segada ühtlaseks ja tõsta kõrvale.
 
*Kuumaveevannil sulatada šokolaad ja või ja NB! jahutada toatemperatuurini.
 
*Jahtunud šokolaadile lisada suhkur, segada, siis lisada munad ja mikserdada ühtlaseks, lõpuks sõeluda juurde jahu ja segada läbi.
 
*Ahi kuumutada 170 kraadini, 24x30 cm suurune kandiline koogivorm vooderdada küpsetuspaberiga.
 
*Kõigepealt valada vormi šokolaadisegu, selle peale juustusegu, kihid ajada omavahel natuke segamini.
 
*Kooki küpsetada ahju keskosas 20-25 minutit (kuni pealt on ilusti tahenenud), seejärel tõsta välja jahtuma.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar