teisipäev, 15. jaanuar 2013

Vaarika-šokolaadikook ehk tutvumisõhtu naabritega


Laupäeval käisime naabritel külas ja kuna tean, et seal väga nisujahu ei armastata, siis oli hea võimalus ära katsetada Jaanika tehtud kook. Originaal retsept siin , ise lisasin vahele täidiseained.

Põhi:
225 g tumedat šokolaadi
175 g võid
2 tl vanilliekstrakti
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
100 g mandlijahu
2 sl jahu
näpuotsatäis soola
5 muna
140 g pruuni suhkrut


Täidis:
200 g vaarikaid+ veel kaunistamiseks 

200 g  Alma maitsestamata kohupiimakreemi

1 spl suhkurt
1 spl vaniljekreemipulbrit

Glasuur:
140 g tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort
tuhksuhkrut


Koogi jaoks sulata šokolaad ja või ning lase jahtuda. Sega juurde vanilliekstrakt ja kohvipulber. Sega omavahel jahu, mandlijahu ja sool. Vahusta munad kohevaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veel. Sega ettevaatlikult juurde šokolaadisegu. Sega ettevaatlikult osade kaupa juurde jahusegu. Jaga tainas kahte küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga ümarasse vormi ja küpseta 160 kraadi juures 20- 25 minutit, põhjad võiksid jääda veidi niiskeks. Lase põhjadel jahtuda. Aseta üks põhi taldrikule ja purusta vaarikad ning ssega teiste täidiseainetega. Kata põhi täidisega ja kata teise põhjaga.
Glasuuri jaoks kuumuta koor ja vala tükeldatud šokolaadile ning sega kuni šokolaad on sulanud. Lase segul veidi pakseneda ja kata sellega kook pealt ning küljed. Kaunista kook vaarikatega ja lase jahedas vähemalt paar tundi seista. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.


Kuna koogis on nii vähe nisujahu, siis võin vist selle koogi panna ka kausta nisujahuta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar