Tõsine tegu oli piparmündi essentsi leidmisega, lõpuks sai seda ikkagi Koogimeistri poest. Mina kasutasin glasuuriks valmis glasuuri.
Tainas:
160 g jahu
20 g kakaod
135 g võid
50 g suhkurt
mõni tilk piparmündi essentsi või
5 tl piparmündilikööri
1 suur muna
soola
Sega kausis 150 g jahu, kakao ja näputäis soola. Sega suures kausis suurel kiirusel 125 g toasoe või ja suhkur kreemjaks. Lisa piparmundi essents ja muna ning vahusta kuni saad heleda vahu. Lisa väikesel kiirusel kuivained. Vajuta tainas kettaks ja kata kilega, pane 30 min külmikusse.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata kaks küpsetusplaati paberiga. Rulli tainas lahti 3 mm paksuseks ja lõika sellest 5 cm kettad. Tõsta need spaatli abiga plaadile 2,5 cm vahedega. Küpseta 6-8 min või kuni servad on kuldsed. Tõsta jahtuma. Valmista täidis ja glasuur. Pane küpsised täidise abil kokku ja kata glasuuriga ja hoia 30 min külmas.
160 g jahu
20 g kakaod
135 g võid
50 g suhkurt
mõni tilk piparmündi essentsi või
5 tl piparmündilikööri
1 suur muna
soola
Sega kausis 150 g jahu, kakao ja näputäis soola. Sega suures kausis suurel kiirusel 125 g toasoe või ja suhkur kreemjaks. Lisa piparmundi essents ja muna ning vahusta kuni saad heleda vahu. Lisa väikesel kiirusel kuivained. Vajuta tainas kettaks ja kata kilega, pane 30 min külmikusse.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata kaks küpsetusplaati paberiga. Rulli tainas lahti 3 mm paksuseks ja lõika sellest 5 cm kettad. Tõsta need spaatli abiga plaadile 2,5 cm vahedega. Küpseta 6-8 min või kuni servad on kuldsed. Tõsta jahtuma. Valmista täidis ja glasuur. Pane küpsised täidise abil kokku ja kata glasuuriga ja hoia 30 min külmas.
Täidis:
1,25 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
mõni tilk piparmündi essentsi või
5 tl piparmündilikööri
Aja koor väikeses potis tasasel tulel keema. Tõsta tulelt ja sega sinna sisse tükeldatud valge šokolaad. Sega sisse piparmündi essents ja tõsta kaussi, lase jahtuda 30 min või kuni täidis on paksenenud, kuid mitte päris kõva.
1,25 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
mõni tilk piparmündi essentsi või
5 tl piparmündilikööri
Aja koor väikeses potis tasasel tulel keema. Tõsta tulelt ja sega sinna sisse tükeldatud valge šokolaad. Sega sisse piparmündi essents ja tõsta kaussi, lase jahtuda 30 min või kuni täidis on paksenenud, kuid mitte päris kõva.
Šokolaadiglasuur:
150 g kakaopulbrit
250 g võid
450 g tuhksuhkrut
1,3 dl piima
Pane pehme või kaussi ja vahusta miksriga suurel
kiirusel kreemjaks. Sõelu tuhksuhkur ja sega see vähehaaval väiksel kiirusel
miksriga võikreemi hulka. Kui kogu suhkur on lisatud vahusta veel 3-4 minutit suurel kiirusel. Lisa väikesel
kiirusel vähehaaval sõelutut kakao ja see järel vähehaaval piim. Kui kõik on
lisatud vahusta maksimaalsel kiirusel veel 30 sek.
150 g kakaopulbrit
250 g võid
450 g tuhksuhkrut
1,3 dl piima
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar