Põhi:
3x 3 munast biskviit ( 25x35 cm vormis)
Lemon Curd ehk sidrunivõie:
4 suurt muna
3 dl suhkrut
1 sidruni riivitud koor
1,5 dl sidrunist pigistatud mahla
1 spl jahu
50 g võid
Niisutamiseks :
200 ml apelsinimahla
Täidis:
1 prk (820g) virsiku konservi
5 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
sidrunivõiet, millest 1 dl jäta tordi pinnale määrimiseks
Kaunistamiseks:
1 dl sidrunivõiet
100 ml vahukoort
200 g vanilje kohupiima
1 spl vaniljekreemi pulbrit
viinamarju, kiivisid, virsikuid, füüsaleid, maasikaid jne
Küpseta 3 biskviitpõhja.
Sidrunivõideks löö toasoojad munad paksu põhjaga
potti. Lisa suhkur,jahu, sidruni riivitud koor ja mahl. Kuumuta ja sega kogu aeg
vispliga, et segu ei jääks poti põhja kinni. Sega kuni segu jõuab keemisasteni.
Tõsta pott pliidilt ja jätka segamist. Sega juurde tükkhaaval toasoe või. Jäta
segu jahtuma.
Täidiseks tükelda virsikud Jäta mõni kaunistuseks.
Vahusta koor ja maitsesta
vaniljesuhkruga. Jäta sidrunivõidest 1 dl tordi peale määrimiseks ja sega
ülejäänud sidrunivõie vahukoorega.
Tõsta alumine osa tordi
alusele. Niisuta apelsinimahlaga. Määri põhjale täidis. Sama moodi tee järgmise põhjaga. Niisuta kolmndat põhja pealt. Pane
peale lõikelaud ja midegi kergemat vajutuseks. Tõsta tort jahedasse
seisma.
Kaunistuseks vahusta koor, kohupiim ja sidrunivõie, lisa vaniljekreemi pulber. Määr tordile. Kaunista puuviljadega. Ja
kaunista küljed kreemiga, soovikorra kata puuviljad tarretisega ( claroga).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar