pühapäev, 27. jaanuar 2013

Palju õnne, armas ämm ehk sidruni-puuviljatort

Suhkrusai-a blogis oli ahvatlev tort, mida sain kohe ämma sünnipäevaks katsetada, natuke muutsin retsepti.


Põhi:


3x 3 munast biskviit ( 25x35 cm vormis)


Lemon Curd ehk sidrunivõie:
4 suurt muna
3 dl suhkrut
1 sidruni riivitud koor
1,5 dl sidrunist pigistatud mahla
1 spl jahu
 50 g võid 

Niisutamiseks : 
200 ml apelsinimahla 

Täidis:
1 prk (820g) virsiku konservi
5 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
sidrunivõiet, millest 1 dl jäta tordi pinnale määrimiseks

Kaunistamiseks:
1 dl sidrunivõiet
100 ml vahukoort
200 g vanilje kohupiima
1 spl vaniljekreemi pulbrit
viinamarju, kiivisid, virsikuid, füüsaleid, maasikaid jne 

Küpseta 3 biskviitpõhja. 
Sidrunivõideks  löö toasoojad munad paksu põhjaga potti. Lisa suhkur,jahu, sidruni riivitud koor ja mahl. Kuumuta ja sega kogu aeg vispliga, et segu ei jääks poti põhja kinni. Sega kuni segu jõuab keemisasteni. Tõsta pott pliidilt ja jätka segamist. Sega juurde tükkhaaval toasoe või. Jäta segu jahtuma.

Täidiseks tükelda virsikud Jäta mõni kaunistuseks. 
Vahusta koor ja maitsesta vaniljesuhkruga. Jäta sidrunivõidest 1 dl tordi peale määrimiseks ja sega ülejäänud sidrunivõie vahukoorega. 
Tõsta alumine osa tordi alusele.  Niisuta apelsinimahlaga.  Määri põhjale täidis. Sama moodi tee järgmise põhjaga. Niisuta kolmndat põhja pealt.  Pane peale lõikelaud ja midegi kergemat vajutuseks. Tõsta tort  jahedasse seisma.  
Kaunistuseks vahusta koor, kohupiim ja sidrunivõie, lisa vaniljekreemi pulber. Määr tordile. Kaunista puuviljadega. Ja kaunista küljed kreemiga, soovikorra kata puuviljad tarretisega ( claroga).


Ja sünnipäevakaart koos ümbrikuga, kaart kaetud pitsiga


ja tasku kingi jaoks






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar