pühapäev, 27. jaanuar 2013

Šokolaadised šokolaadimuffinid

Londonis Starbucks kohvikus käies võtsin kohvi kõrvale šokolaadimuffini, see oli nii mõnusalt mure ja suussulav.
Tuli tahtmine ise midagi sarnast teha.
 Kas nad nüüd nii väga sarnased tulid, kuid väga head ja tõsiselt šokolaadised mufinid said selle retsepti järgi küll. 
Ise asendasin pool jahust mandlijahuga ja kreemi tegin ka pool kogusest.



3 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
50 g võid
1 dl hapukoort
2 sl külma kanget kohvi ( panin ühe 3 in 1 Nescafe kohvipulbri)
3,5 dl nisujahu ( 1,75 dl mandlijahu+1,75 dl nisujahu)
2 tl küpsetuspulbrit

4 sl tumedat kakaopulbrit
tiba soola
100 g tumedat šokolaadi

Kaunistamiseks ( tegin pool kogust):
120 g toasooja võid
4-5 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 dl tumedat kakaopulbrit
200 g maitsestamata toorjuustu
2 spl kuuma kohvi

Muffiniteks:
1. Vahusta munad suhkru- ja vaniljesuhkruga kohevaks.
2. Sulata või ja sega kokku hapukoore ja kohviga ning lisa segu munavahusse.
3. Mõõda teise kaussi jahu. Lisa küpsetuspulber, sool ja sõelu juurde kakaopulber. 
Sega jahud ettevaatlikult munavahusse.      
4. Sulata šokolaad ja lisa taignasse.
5. Täida 2/3 osa muffinsivormist taignaga ja küpseta 175°C ahjus umbes 20-25 min.
6. Lase jahtuda ennem kaunistamist.

Kaunistuseks:
1. Sega ühtlaseks või, tuhksuhkur vaniljesuhkur, sõelutud kakaopulber
     ja toorjuust. Soovitan segada kaanega vahustamisnõus, sest tuhksuhkur tolmab parasjagu.
2. Lisa lõpuks kohvi.
3. Määri või pritsi täidis muffinitele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar