pühapäev, 30. oktoober 2011

Šokolaadi-toorjuustukook

Eelmisest korrs oli alles 1,5 karpi toorjuustu, mille tahtsin ära kasutada.
 Netist leidsin ühe sobiva retsepti:

Põhi:
150g Digestive küpsiseid   
75g võid

Täidis:400g toorjuustu
2 muna
2 sl suhkrut
100g piimašokolaadi
100g tumedat šokolaadi
1.5 dl hapukoort
1tl rummi

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 24cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru koogivormi põhja ja äärtele, umbes 3cm kõrguseks.
Täidise jaoks sega toasoe toorjuust ja suhkru omavahel. Teises anumas klopi lahti munad ja lisa toorjuustusegule, sega ühtalselt läbi. Sulata šokolaad (mikrolaineahjus/vesivannil), lase veidikene jahtuda. Lisa sulašokolaadile hapukoor ja rumm. Vala šokolaadisegu toorjuustusegu hulka ja sega läbi. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lülita kuumus välja ja lase koogil ahjus kinnise uksega tunnike järelküpseda.  Võta kook ahjust, lase jahtuda ning aseta külmkappi vähemalt kaheks tunniks, soovitatavalt üleöö.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar