Ellu ristiisa pere ei saanud õigel päeval tulla ja siis olid vahe peal nemad haiged ja siis jälle Ellu. Lõpuks tänane sobis kõigile, kuigi nende tulemine oli tänagi kahtlane - Mel oli veel eilegi haigepoolne.
Igaks juhuks tegin ikka kooki - Toorjuustukoogikesi õigemini, sai väga hea valik - isegi kõik lapsed sõid :) Retsept pärit Perenaine.ee -st
Koogipõhi:
175 g ( u. 12 tk) purustatud digestive küpsist
2 sl suhkrut
50 g sulatatud võid
Pane ahi 180 kraadile soojenema. Sega suhkru ja võiga ning suru koogivormi põhja ( minul oli vorm u. 20x25 cm); aseta külmkappi ootele.
Täidis:
450 g toorjuustu ( mul oli "Tere" oma 3x150 g karpi)
70 g suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
2 muna
Sega täidise ained, vala segu koogipõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
Kuniks täidis küpseb, valmista kate - sega ained kokku. Kalla see küpsenud koogitäidise peale, lisa ahjule pisut kuumust ( mina keerasin 225 kraadi peale) ja küpseta 10-15 minutit.
Küpsenud kook tuleb maha jahutada, esmalt toatemperatuurini ja edasi külmikus - 4-8 tundi.
Glasuur:
50 g tumedat šokolaadi ( panin 2 tk piima šokolaadi ka kuna tumedat polnud nii palju)
1 dl vahukoort
1 sl võid
2 sl kakaopulbrit
Sulata ained. Määri jahtunud kook pealt šokolaadiglasuuriga ja aseta taas jahedasse tahenema.
Kaunistuseks:
maasikaid
Valmis kook lõika ruudukujulisteks tükkideks. Kaunista maasikatega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar