neljapäev, 5. mai 2011

Porgandikook šokolaadikattega ja pizzarullid

Täna lähme minu noorima vanema venna sünnipäevale, sinna tulevad kokku tema vanad ja minu praegused töökaaslased.
Kaasa tegin porgandikoogi šokolaadikattega, servades kreeka pähklid ja peal martsipanist pilt - sellel on haamri ja naelaga rott :). 
Rott selle pärast, et vend on sündinud Vesi Roti aastal ning haamer ja naelad, sest tal on ehitusfirma.
Taigen:
  • 3,5dl jahu
  • 2dl suhkrut
  • 150g sulatatud võid
  • 3 muna
  • 350g porgandit
  • 1tl soodat
  • 1tl küpsetuspulbrit
Glasuur:
  • 50g võid
  • 1dl suhkrut
  • 1spl kakaod
  • 2spl hapukoort

Koori ja riivi peene riiviga porgandid, sega sulatatud võiga. Sega omavahel kuivained, vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa porgandid ja viimasena kuivained. Sega ühtlaseks, vala võiga määritud 24 cm koogivormi. Küpseta 180 -kraadises ahjus u.40 min. Lase koogil jahtuda ja valmista samal ajal glasuur. Pane või poti ja sulata, lisa omavahel segatud kakao ja suhkur ning siis hapukoor, keeda umbes 1 minut, lase natuke jahtuda, enne kui koogile valad.
Mina lõikasin pooleks ja panin vahele veel veidike apelsinikeedist.

Tegin veel ka pizzarulle:
Taigen:
  • 5dl jahu
  • 2tl küpsetuspulbrit 
  • 1,5dl piima
  • 100g võid
  • 1tl soola

Vahele:
  • 1dl Bolognese pannikastet (Felix)
  • pitsamaitseainet
  • 200g sinki
  • 150g riivitud juustu
  • 1 punane paprika
Sega toasoe või eelnevalt omavahel segatud kuivainete ning piimaga ühtlaseks tainaks. Rulli 30*40 cm suuruseks plaadiks, määri peale pannikaste, tükelda sink ribadeks, laota tainale. Puista tainale ka juust ja pune. Keera rulli ja lõika 1cm suurusteks viiludeks.
Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, kuni need on kaunilt küpsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar