pühapäev, 1. mai 2011

Porgandikook valge šokolaadi kattega

Päikselist kevadpüha!
Lähme täna Haagele ja vaatame mis meie Nana seal teeb. Küpsetasin kaasa porgandikoogi.
Taigen:
2 suurt muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 g sulatatud võid
150 g riivitud porgandit
pool suurest õunast riivitult
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit 
½ tl piparkoogimaitseainet ( kuna muskaatpähklit mul polnud)


Vahele:
apelsinikeedist


Kate:
100g valget šokolaadi
200 g toorjuustu
2 spl värskelt pressitud apelsinimahla


Kaunistuseks:
martsipani


Klopi munad kohevaks vahuks, lisa riivitud porgand, sulavõi ja omavahel segatud kuivained.
Küpseta 26 cm vormis 200 kraadi juures u. 20-30 min. 
Lase jahtuda, lõika pooleks ja määri vahele keedist.
Katte jaoks sulata šokolaad, lisa mahl ja  sega toorjuustuga ühtlaseks.
Lase natuke hanguda  - muidu voolab üle ääre.
Kata kook kattega ja kaunista martsipanist porganditega.
Lase vähemalt tund aega jahedas taheneda.

2 kommentaari: