Pisike Karola tahtis sünnipäeva puhul lasteaeda kringlit viia. Tegin talle tavapärase õun-pähkli-rosina ja šokolaadiglasuuriga kringli:
Kuna tainast sai palju tegin kodustele prooviks kringlirulle:
Järgmisel päeval oli Karolal lasteaias matk ja sinna läks juustu-singikringel.
Seda polnud ma varem teinud, aga natuke kolamist internetis ja leidsingi Toidutarest sobiva retsepti:
Tainas:
3 dl piima –vee segu
½ tl soola
1 spl suhkrut
25 g pärmi (pool pulka)
~600 -700 g nisujahu
75 g võid või margariini
Täidis:
200 g juustu
1 paprikat
1 sibulat
300 g vorsti või sinki
100 g võid
1. käesoe vedelik segada pärmiga, lahustada sinna hulka sool ja suhkur,
2. lisada jahu;
3. kõige lõpuks lisada rasvaine (võib kasutada ka tavalist toiduõli, kui kodus ei ole võid);
4. lastakse kerkida kuni tainas on kahekordistunud;
5. kerkinud tainas rullitakse laiali ning sinna vahele pannakse kõigepealt võid, seejärel pannil kergelt läbi praetud sink, sibul. Paprika tükeldatakse ning laotatakse samuti ühtlaselt kringli vahele;
6. kõige peale asetatakse riivitud juust;
7. rullitakse kokku, tehakse ring ning kas põimitakse kokku või antakse kuju kääridega;
8. enne ahju panemist määritakse pealt munaga, lastakse kerkida ja küpsetatakse 200 kraadi juures kuldpruuniks. Küpsetamine kestab umbes 30 minutit.
3 dl piima –vee segu
½ tl soola
1 spl suhkrut
25 g pärmi (pool pulka)
~600 -700 g nisujahu
75 g võid või margariini
Täidis:
200 g juustu
1 paprikat
1 sibulat
300 g vorsti või sinki
100 g võid
1. käesoe vedelik segada pärmiga, lahustada sinna hulka sool ja suhkur,
2. lisada jahu;
3. kõige lõpuks lisada rasvaine (võib kasutada ka tavalist toiduõli, kui kodus ei ole võid);
4. lastakse kerkida kuni tainas on kahekordistunud;
5. kerkinud tainas rullitakse laiali ning sinna vahele pannakse kõigepealt võid, seejärel pannil kergelt läbi praetud sink, sibul. Paprika tükeldatakse ning laotatakse samuti ühtlaselt kringli vahele;
6. kõige peale asetatakse riivitud juust;
7. rullitakse kokku, tehakse ring ning kas põimitakse kokku või antakse kuju kääridega;
8. enne ahju panemist määritakse pealt munaga, lastakse kerkida ja küpsetatakse 200 kraadi juures kuldpruuniks. Küpsetamine kestab umbes 30 minutit.
Sellest tainast sai u. 1,2 kg kringli. Teinekord lõikan ainult sälgud sisse - ei ürita neid laiali sikutada, siis peaks kaubanduslikum välimus jääma. Praegu jäi natuke liiga lame.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar