pühapäev, 23. jaanuar 2011

Toorjuustukook ja lõhepirukas

Esta tuli meile pühapäeval külla. See meeldis mulle kohe mitmel põhjusel - polnud ammu näinud, sain teha kooki ja pirukat ja Ellu ja minu küüned said ka tuunitud:) ja veel miljon muud.

Koogiks sain ära proovida Kristina vanilje-toorjuustukoogi vahukoore ja vaarikatega, oli tõesti väga maitsev, nii nagu Enn ütles:
Põhi
15 tk Digestive küpsiseid purustatult
1,2 dl pruuni suhkrut
80 g sulatatud võid
1 tl kaneeli
1 muna
Kate:
400 g maitsestamata toorjuustu
2,1 dl suhkrut
1 pk RUF vaniljesuhkrut
2 toasooja muna
0,4 dl vahukoort
1 sl jahu
Kaunistamiseks:
3,5 dl vahukoort kreemiks
1 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2,5 - 4 dl vaarikaid

Eelkuumuta ahi 200'le kraadile.  Sega kokku purustatud küpsised, kaneel, sulavõi ja muna. Suru pudi 26 mm vormi põhja (ennem panna küpsetuspaber) ja küpsetada u. 10 minutit. Jahuta.
Vahusta toorjuust, vaniljesuhkur ja suhkur. Lisa munad ükshaaval toorjuustusegule. Lisa pidevalt mikseriga vahustades vahukoor ja jahu. Lisa segu enam vähem jahutunud koogipõhjale. Küpseta u. 10 minutit 200 kraadi juures, seejärel lülita ahi 100-kraadisele kuumusele ja lase küpseda umbes 40-50 minutit. Lase koogil jahtuda, tõsta külmikusse 4-6 tunniks .Kaunista vahukoore ja vaarikatega.

Ja pirukaks lõhe-sinihallitusjuustupirukas, retsept Toidutarest:
Põhi:
125 g võid
3 dl jahu
1 muna
soola

Täidis:
170 g külmsuitsulõhet
100 g sinihallitusjuustu
4 muna
2 dl 35% rõõskkoort


Taina valmistamiseks sega köögikombainis toasoe või, jahu, sool ja muna. Kata tainaga 26 cm läbimõõduga võitatud vormi põhi ja ääred. Küpseta 200°C juures 5 minutit.
Täidise jaoks tükelda kaussi lõhe ja murenda juurde sinihallitusjuust. Lisa munad ning vahukoor. Sega kergelt läbi ja vala põhjale. Küpseta praeahjus 175°C juures, kuni pirukas on kuldkollane (umbes 25 minutit).
Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

Mina panin kirsstomateid ja tilli ka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar