uus nüüd algab, küsimata luba.
Aga siiski peatu hetk
minevikku tee üks retk,
too sealt kaasa ainult head, kõike mida kalliks pead!
Vana aasta viimaseks päevaks tegin Matile taas kringlit:
Venna juures külas käies on seal tihti laual kohutavalt maitesev kirsi - martsipani kringel. Otsisin netist,et ehk on retsepti selle kohta. Päris sellist ei leidnud, küll aga pohla-martsipani kringli oma, Ave blogist ( http://avekook.blogspot.com ). Asendasin pohlad rosinate ja kuivatatud kirssidega.
Kuna mul on maitse- ja haistmismeeltega natuke pahasti, siis minu jaoks oli see kringel natuke saiane.
Aga töö juures ja kodus arvati, et on täitsa hea.
Kuna mul on maitse- ja haistmismeeltega natuke pahasti, siis minu jaoks oli see kringel natuke saiane.
Aga töö juures ja kodus arvati, et on täitsa hea.
Samast blogist leidsin veel väga maitsva õuna-kohupiimakoogi mandli-purukattega. Tegin seda Ihastesse kaasa. Nurga peal väike martsipanist mõmmi.
Taigen:
6 dl jahu
3 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
225g võid
1 muna
1 1/2 dl hapukoort
Täidis:
4 suurt õuna
0,5 dl fariinisuhkrut
1,5 tl kaneeli
500g kohupiima
2 spl suhkrut (kui on magus kohupiim piisab 1 spl suhkrust)
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
poole sidruni mahl ( soovi korral koor riivitult)
Mandlilaastusi
Valmistamine:
Mina pistsin selle Mõmmi nahka, oli hullult maitsev - nagu ka ülejäänud kook!! Tähh, Riina! Ja ikka, head uut!
VastaKustuta