reede, 26. juuni 2015

Vaarikamousse-valge šokolaadi-toorjuustutort mandlibiskviidiga

Tort jäi silma ühel FB lehel, kuna küpsisepõhi ei ole meie peres lemmik, siis kombineerisin retsepte ja tegin hoopis mandlibiskviidi. Tort on ahjuplaadi suurune ehk 35x42 cm.


Mandlibiskviit
4 muna
6 sl suhkrut
4 sl tärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
200 g mandlijahu
4 sl sulavõid

Vaarikamousse:
600g vaarikaid , (minul olid kylmutatud),
4 dl rõõska koort, 
400g maitsestamata toorjuustu,
1 dl tuhksuhkrut, 
1 dl suhkurt
2 tl vaniljesuhkrut,
20 g želatiini,
0,5 sidruni mahla

Valge šokolaadi juustutäidis:
20 g želatiini,
0,5 laimi või sidruni mahla, 
300g valget šokolaadi, 
4 sl suhkrut,
4 munavalget,
4 dl vahukoort
150 g toorjuustu
200 g kohupiima

Immutamiseks
piima

Kaunistuseks
marju



Biskviidi jaoks kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel tärklis, küpsetuspulber ja mandlijahu ning sega need ettevaatlikult munavahu hulka. Viimasena lisa sulavõi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta ca 20-30 minutit.

Külmutatud vaarikad kuumutasin 1 dl suhkruga läbi ja surusin läbi sõela, et oleks vähem seemneid.
Pane želatiin külma vette. Vahusta koor,mikseriga sega juurde vaarikad, toorjuust,suhkur ja sidruni mahl.Sulata želatiin. Sega koorevaht ja vaarika toorjuustusegu, kalla peene nirena sinna lahustunud želatiin .Kalla segu koogipõhja peale ja lase kümikus seista.

Leaota želatiini külmas vees, Munavalged vahustada suhkruga kõvaks vahuks, koor vahustada, šokolaad sulatada, lisada toorjuust ja mikserdada segamini,lisada koorevaht ja munavalgevaht. Lõpuks sulatatud želatiin..Sega kõik hästi läbi ja kalla mousse peale.
Hoia külmas 4 tundi või üle öö.

Kaunistada marjadega

2 kommentaari:

  1. Kui moussed valasite peale,kas oli vormi sees? Kas oleks võimalik valada nii et ei ole mingi vormi sees?

    VastaKustuta
  2. Tort oli jah raami sees, kardan, et ilma vormita valgub kreem laiali.

    VastaKustuta