reede, 26. juuni 2015

Karamelli-hapukoorekook

Valmista esmalt suhkrusiirup:
Pane suhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on pruuniks karamelliks sulanud. Lisa keev vesi ja sega, nii et saad suhkrusiirupi. Lase jahtuda.
Valmista tainas:
Sega pehme või, sool, munad, küpsetuspulber ja 1/2 jahust. Lisa jahtunud siirup ja ülejäänud jahu. Jaga tainakogus kaheks ja suru 2 ahjuplaadile laiali. Küpseta 175 kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni põhjad on kuldkollased.
Lase põhjadel jahtuda.
Hapukoorekreemi jaoks sega hapukoor ja suhkur.
Lõika koogipõhjadel servad ära (need jäävad pealepuistamiseks).
Määri ühele koogipõhjale hapukoort (täksi kahvliga augukesi, et kook mahlasem saaks). Pane peale teine koogipõhi ja kata uuesti hapukoorega. Peale pudista alleshoitud servatükid. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar