reede, 26. juuni 2015

Rabarberi-toorjuustukook

Retsept Toidutarest.

Põhi:
50 g võid
50 g toorjuustu
1 dl suhkurt
3 dl jahu
1 tl vaniljesuhkurt
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna

Täidis:
750 g rabarberit
2 dl kohvikoort
300 g maitsestamata toorjuustu
3 muna
1,5 dl suhkurt
1 tl vailjesuhkurt
tuhksuhkurt

 Mõõda kaussi toasoe või ja toorjuust. Hõõru ühtlaseks ja sega hulka kuivained. Lisa muna ja sega ühtlaseks. Määri 20x28 cm või 26 cm läbimõõduga vorm võiga ja raputa kergelt jahuga üle. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning pane peale küpsetuspaber koos raskusega. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 10 minutit, võta raskus pealt ja küpseta veel 5 minutit.
 Sega koor, toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning vala põhjale. Tükelda rabarberivarred ja laota täidisele.

 Küpseta kooki 180-kraadise ahju allosas veel 30–35 minutit. Lase jahtuda ning raputa peale tuhk- või pärlsuhkrut.

Rabarber koogil selliselt näeb küül lahe välja, aga süüa oli üsna ebamugav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar