laupäev, 8. veebruar 2014

Šokolaadikook- munata, jahuta, küpsetamata

Olen üritanud viimane kuuaega toituda teravilja vabalt. Seoses sellega olen leidnud mitmeid retsepte, mida saab teha ilma jahuta. Mari-Liisi blogist leidsin põneva retsepti, tema lehel väga hea piltidega tegemise õpetus ka.
 Natuke kohendasin retsepti ja sain väga hea koogi:

Põhi:
100 g mandleid
50 g kakaopulbrit Meie mark
50 g mett
3 sl kookosõli
1 sidruni riivitud koor

Kate:
30 g kakaopulbrit
70 g mett
30 ml kookosõli

Põhja tegemiseks purusta mandlid köögikombaini teradega või purustajaga mitte päris jahuks, aga selliseks jämedamapoolseks pudiks.
Sega omavahel mandlipuru ja kakaopulber. Teises kausis sega vedel mesi, kookosõli ja riivitud sidrunikoor. Vala segu mandlipuru-kakaopulbri hulka. Sega lusikaseljaga vajutades ühtlaseks niiskeks massiks. Kata 16 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta segu tugevasti kokku pressides vormi põhja. Tõsta pooleks tunniks külmkappi.
Katteks sõelu kakaopulber kastrulisse. Sega omavahel vedel mesi ja kookosõli. Lisa kakaopulbri hulka. Soojenda segu väikesel tulel, pidevalt segades. Temperatuur ärgu tõusku üle 40 kraadi, sooja segu peaks saama vabalt käega katsuda.
Kui mass on veidi sooja saanud ja ühtlane, vala ta põhjale. Tõsta kook tunniks ajaks külmkappi tahenema.
Serveerimiseks eemalda vormist ja lõika sektoriteks. Kook maitseb hästi ka niisama. Aga võid värviks ja värskuseks lisada granaatõuna seemneid, apelsinisegmente, marju (näiteks vaarikaid või mustikaid või sõstraid).




2 kommentaari: