esmaspäev, 24. veebruar 2014

2,3 kilo jõhvika-toorjuustu torti


Kuna see tort pidi vastupidama sõidu Soome ja söömise alles teisipäeval, sai tehtud selline sisu:
 Põhi:kaks kihti biskviiti
Täidis:1 pk jõhvika tarretist+ 350 ml kuuma vett
400 g maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort
250 g jõhvika toormoosi
1 dl suhkrut
1 sl vanillsuhkrut
Kate:
šokolaadi glasuur 150 g tumedast šokolaadist
Täidise valmistamine:
Valmista veest ja tarretisest segu ning jäta jahtuma. Vahusta toorjuust suhkrutega ning lisa jõhvikapüree toorjuustule. Nirista hulka jahtunud tarretis ning lõpuks sega ettevaatlikult juurde vahustatud koor. Vala täidis põhjale ning lase tarduda vähemalt 4-5 tundi (soovitatavalt aga järgmise päevani). 
Retsepti idee siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar