esmaspäev, 24. veebruar 2014

Porgandi toorkook

Proovisin toorkooki, retsept siit
Kreem:
  • 2dl kookoshelbeid
  • 2dl india pähkleid (leotatud ca 6h)
  • 2spl sidruni mahla
  • 0,5tl vaniljepulbrit
  • 1spl agaavinektarit
  • 0,5dl kookosõli (sulatatud)
Üla- ja alaosa:
  • 6dl riivitud porgandit
  • 3dl kuivatatud ploome (leotatatud 2h)
  • 2dl kuivatatud datleid (leotatud 2h)
  • 3tl kaneeli
  • 0,5tl jahvatatud ingver
  • noaotsatäis kardemoni
  • 2spl vett
  • 2dl kookoshelbeid
Valmistada täidis, selleks püreestada kõik komponendid blenderis või köögikombainis. Laotada täidis toidukile peale u. 0,5cm paksuse kihiga, nelinurkse kujuga (u. 20x25cm suurune ristkülik). Asetada see külmikusse.
Põhja ja ülemise osa jaoks püreestada riivitud porgand . Kui porgand on püreestatud lisada ka ploomid ja datlid, püreestada ühtlaseks massiks. Lisada maitseained ja viimasena segada juurde kookoshelbed. Teha porgandimass pooleks, poole kogusest lisada küpsetuspaberile ja vormida sama suur ristkülik, nagu täidise jaoks eelnevalt tehtud. Võtta tahkunud täidis külmikust, lisada alumisele porgandikihi peale. Ülemise osa porgandimass lisada täidisekihile ja katta sellega ühtlaselt kogu täidisekiht. Lasta külmikus taheneda ja lõigata suupärasteks tükkideks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar