kolmapäev, 12. juuni 2013

Suvikõrvitsa pirukas ja maasika-banaanismuuti

Ei osanudki kohe ütelda kas see on pirukas, vormiroog või omlett, aga kuna pirukas sobis siia blogisse kõige paremini nimetagem seda rooga siis nii :) Retsept leitud siit http://nami-nami.blogspot.com/, vähendasin koguseid oma vormile vastavalt.


30 ml oliiviõli
400 g  suvikõrvitsat

0,25 paprikat
0,5 suurt sibulat

  soola
 kuivatatud pune
3 suurt muna
100 g hapukoort
50g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
50 g feta juustu
suur peotäis värsket peterselli
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart



Kaunistuseks
 suvikõrvitsa viile
paprikapulbrit

Kuumuta ahi 180 C


Koori ja haki sibul. Lõika suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta õli pannil, lisa suvikõrvits, paprika ja sibula kuubikud. Maitsesta soola ja pune, hauta keskmise kuumuse juures 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed, kuid mitte liiga.
Vahepeal sega munad hapukoorega.Sega küpsetuspulber ja jahu omavahel, lisa munasegule, siis lisa feta kuubikud ning hakitud petersell ja sega, kuni kõik on ühtlane.
Vala  võiga määritud või vooderdatud ahjuvormi, mul oli suurusega 25x17 cm.
Kaunista suvikõrvitsa viiludega, puista peale paprikapulber.
Küpseta  umbes 30 minutit, kuni on läbi küpsenud ja kenasti kuldne pealt.


Piruka kõrvale sobis hästi maasika-mangosmuuti
koguseid ei oska kirja panna - panin mida kapis oli ja palju oli
banaani
maasika toormoosi külmutatult
maitsestamata jogurtit
jäätist
mango püreed

Mikserda kõik blenderis ühtlaseks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar