30 ml oliiviõli
400 g suvikõrvitsat
0,25 paprikat
0,5 suurt sibulat
soola
kuivatatud pune
3 suurt muna
100 g hapukoort
50g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
50 g feta juustu
suur peotäis värsket peterselli
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Kaunistuseks
suvikõrvitsa viile
paprikapulbrit
Kuumuta ahi 180 C
Koori ja haki sibul. Lõika suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta õli pannil, lisa suvikõrvits, paprika ja sibula kuubikud. Maitsesta soola ja pune, hauta keskmise kuumuse juures 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed, kuid mitte liiga.
Vahepeal sega munad hapukoorega.Sega küpsetuspulber ja jahu omavahel, lisa munasegule, siis lisa feta kuubikud ning hakitud petersell ja sega, kuni kõik on ühtlane.
Vala võiga määritud või vooderdatud ahjuvormi, mul oli suurusega 25x17 cm.
Kaunista suvikõrvitsa viiludega, puista peale paprikapulber.
Küpseta umbes 30 minutit, kuni on läbi küpsenud ja kenasti kuldne pealt.
Piruka kõrvale sobis hästi maasika-mangosmuuti
koguseid ei oska kirja panna - panin mida kapis oli ja palju oli
koguseid ei oska kirja panna - panin mida kapis oli ja palju oli
banaani
maitsestamata jogurtit
jäätist
mango püreed
Mikserda kõik blenderis ühtlaseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar