neljapäev, 6. juuni 2013

Sacher-i tort vol.2

Laupäevaseks koogiteoks:
Retsept siit




Tainas
4 muna
2dl suhkrut
200g sulatatud võid
200 g tumedat šokolaadi
2 1/2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit



Immutamiseks
1dl vett
2spl suhkrut
2 spl tumedat rummi  või siis musta kohvi



Vahele
aprikoosimoosi
 

Glasuur
100g tumedat šokolaadi
1tl võid
1dl vahukoort


Kuumuta ahi 175 kraadini.
Mikserda munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sulata või ja šokolaad vesivannil, ja lisa ettevaatlikult segades munavahule.
Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisa see kõik segades tainale.
Vala tainas hoolikalt võiga määritud ja jahuga üle puistatud koogivormi. Mul oli 24 cm läbimõõduga vorm.
Lase ahjus küpseda ca 1 tund, või niikaua, kuni kook tundub tikuga keskmist osa torkides küps.
Lase koogil ca 10 minutit jahtuda, siis pööra see jahutusrestile.

Jahtunud kook lõika kolmeks või äärmisel juhul kaheks.  Keeda veest ja suhkrust siirup.
Niisuta kõiki kihte kokkusegatud immutusvedelikuga. Nüüd kata kihid aprikoosimoosiga ja lao kenasti üksteise otsa.

Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad, lisa või ja koor. Sega kokku ja vala koogile spaatliga ühtlaselt laiali ajades. Soovi korral aseta veel pehmele glasuurile kohe ka mõned šokolaadisüdamed. Jahuta ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar