pühapäev, 30. juuni 2013

Apelsini muffinid

Esmalt tegin pühapäevase peo jaoks prooviks
apelsini šiffoonkoogi retsepti järgi muffinid, aga need tulid liiga õhulised ja biskviidised.
Algsest retseptist vähendasin koguseid, töö- käigu kirjeldus blogist väikeste muudatustega.



2 suurt muna, (toasoojad)
60 g sõelutud nisujahu
15 g maisitärklist
100 g tuhksuhkrut
  0,5tl küpsetuspulbrit
soola
  1spl riivitud apelsinikoort (ainult oranzi osa)
40 ml rapsi-, maisi- või päevalilleõli
60 ml värskelt pressitud apelsinimahla
 0,5 tl vanillisuhkrut
Kuni munad soojenesid valmistasin ette kõik ülejäänud koogi koostisosad, sõelusin jahu, riivisin apelsinikoore ja pressisin mahla. Minul kulus vajaliku koguse saamiseks kahe suure apelsini koor ning nendest saadud mahl aga need olid ka tõeliselt mahlased apelsinid. Pressitud mahla kurnasin läbi sõela enne mõõtmist, et viljalihatükid ja seemned eraldada.
Keerasin ahju 170 C soojenema
Vahustasin munavalged esialgu kergelt vahtu, siis hakkasin vähehaaval tuhksuhkrut lisama kuni munale jäid tugevad visplijäljendi tipud, mis ei vajunud enam alla.
Mikserdasin suuremas kaussis kokku kõik ülejäänud kuivained ja riivitud apelsinikoore, tegin segusse lohukese, kuhu lisasin munakollased, õli ja apelsinimahla ning mikserdasin ühtlaseks massiks. Segasin spaatliga segu veel läbi ning lisasin munavalge vahu tainale kolmes jaos ja ettevaatlikult segades. Valasin taina vormi ning "sõitsin" spaatliga taina vormis läbi, et võimalikke õhuauke välja saada ning küpsetasin ahjus umbes 12-15 minutit kuni kuiva tikuproovini. 
Kaunistasin tuhksuhkruga.


 Lauale said apelsinikeeksi retsepti järgi muffinid,
katteks sidruni glasuur ja nonparellid.


4 muna
2,5 dl suhkrut
150 gr sulatatud võid
200 m värskelt pressitud apelsinimahla(1,5 suure apelsini mahl)
2 apelsini peenelt riivitud koor
4,5 dl jahu
1 spl küpsetuspulbrit


Apelsinid pesta, riivida koor ja pressida mahl välja. Jahu ja küpsetuspulber omavahel segada ja siis ülejäänud ainetega kokku segada. Valada muffinivormi  ja küpsetada 180 kraadi juures 10-15 minutit. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar