Nüüd pean küll ehtima oma blogi võõraste sulgedega - nimelt oli minu noorem tütreke nii tubli ja tegi reedel ise meile süüa - algusest lõpuni.
Söögiks oli tomati-mozzarella pizza. Retsept siit
PÕHI:
25 g pärmi
1,5 dl vett
1 tl soola
1 sl oliiviõli
u. 5 dl nisujahu
TÄIDIS:
4 sl tomatipüreed
5 tomatit
2 sl basiilikut
200 g mozzarella juustu
soola
pipart1. Murenda pärm taignakaussi. Lisa soe vesi ja sega kuni pärm on lahustunud.
2. Lisa sool ja õli. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku taigen läbi
3. Kalla taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku ühtlaseks.
4. Pane taigen kaussi tagasi ja lase rätikuga kaetult soojas ja tuuletõmbuseta kohas kerkida pool tundi. Lülita ahi 200°C-le.
5. Sõtku taigen uuesti läbi ja rulli umbes 0.5 cm paksuseks plaadiks. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
6. Laota tomatipüree põhjale ning samuti ka viiludeks lõigatud tomatid.
Puista peale hakitud basiilk. Lõika mozzarella õhukesteks viiludeks ja
lao põhjale. Maitsesta
7. Küpseta pitsat ahju keskosas umbes 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar