esmaspäev, 29. oktoober 2012

Jõhvika-toorjuustukook

Sünnipäeva lõpetuseks sai tehtud oktoobri kuu Tiiust kooki.

Põhi:
125 g Digestive küpsiseid
50 g võid

Jõhvikapüree täidisesse:
200 g jõhvikaid
60 g suhkrut
1 dl vett
1 kaneelipulk ( asendasin 1 tl kaneeliga)

Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
100 g hapukoort
150 g suhkrut
4 muna

Kate:
300 g maitsestamata toorjuustu
2 spl tuhksuhkrut 
( lisasin ka 1 pk Ruf-i sidrunisuhkrut)

Kaunistuseks:
Jõhvikaid tuhksuhkrus ( asendasin vaarikatega)

Kõige pealt valmistada jõhvikapüree.
Valada potti jõhvikad, suhkur 1 dl vett , lisada kaneelipulk. Keeta vaiksel tulel kaane all 15 min. Võtta potilt kaas, tõsta kuumust ning lasta vulinal keeda kuni vedelikku on poole vähem. Eemaldada kaneelipulk. Püreestada saumiksriga, lasta jahtuda.( Minul oli 300 g jõhvika toormoosi, millele lisasin 1 tl kaneeli ja keetsin 15 min.)
Põhja jaoks purustada küpsised ja segada sulatatud võiga. Katta 21 cm vormi põhi küpsetuspaberiga ja suruda küpsisepuru vormi põhja.
Küpsetada eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 8 min.
Täidise jaoks peavad olema kõik ained toasoojad. 
Segada omavahel toorjuust, hapukoor ja suhkur, pidevalt segades lisada ükshaaval munad. Pool täidist valada eelküpsetatud põhjale. Selle peale tõsta törtsudena pool moosi kogusest. Liigutada täidist kahvliga nii, et tekiks marmorjas efekt. Valada peale teine pool täidisest ja korrata moosiga sama, mis esimesel kihil ( mul väga seda marmori effekti ei jäänud  - moos vajus kõik koogi põhjale).
Küpsetada 160 kraadi juures 45-60 min. Valmis kook võib seest veel veidi võdiseda. Lasta paokil uksega ahjus jahtuda 30 min, see järel jahutada täielikult toatemperatuurile.
Katte jaoks hõõruda toorjuust, suhkur (ja sidrunisuhkur) ühtlaseks.
Määrida kreem koogi külgedele ja pinnale. Hoida kooki üleöö külmkapis. 
Tuhksuhkruste jõhvikate tegemiseks  kloppida lahti 1 munavalge, kasta sellesse 60 g jõhvikad ja veeretada tuhksuhkrus. Tõsta küpsetuspaberile kuivama nii, et ei puutuks üksteise vastu.
Enne serveerimist kaunistada kook tuhksuhkruste jõhvikate ( või näiteks vaarikatega, kui jõhvikaid pole)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar