esmaspäev, 3. september 2012

Šokolaadi-ricotta kook


Väga hea šokolaadikook, siit blogist 
500 g ricotta't
1-2 sidruni peenelt riivitud koor
4 suurt muna
300 g (rafineerimata roo)suhkrut
250 g jahvatatud mandleid
250 g tumedat šokolaadi
1 vaniljekaun v 1 spl vaniljekaunapastat v 1 tl - ekstrakti
0,5 tl kaneeli
serveerimiseks tuhksuhkrut ja hakitud mandleid v pähkleid

Sulata šokolaad, riivi sidrunikoor ja jahvata mandlid. Nõruta ja suru ricotta läbi sõela. Lisa ricotta'le sidrunikoor, munakollased, jahvatatud mandlid, sulatatud šokolaad, vanilje ning sega ühtlaseks.

Vahusta munavalged ja lisa ettevaatlikult segades ricotta-šokolaadisegule. Võid munavalgetest vahu puhul kasutada seda "ühe kolmandiku nippi", et segad kõigepealt ühe kolmandiku munavalgetest tainaga ühtlaseks ja seejärel ülejäänud vahu õrnalt kahes osas spaatliga alt üles tõstes. Nii jääb kõige rohkem õhku munavalgevahtu sisse ;-)





Vala tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, silu pealispind ühtlaseks ja küpseta 180 kraadi juures u 45-50 minutit. Lase koogil vormis jahtuda. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut ja pähklitükke.

Laisad lambad, sõbrantsi esimene katsetus voolimis alal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar