esmaspäev, 24. september 2012

Tigelinnud tordil ehk palju õnne, Erik!

 Eriku sünnipäevaks ei antud torditeemat ette, lihtsalt "tee midagi lahedat".
 No mida sa oskad 14 aastaseks saavale noorhärrale teha?!? 
Olin siis natuke egoist ja katsetasin "tigedaid linde", sest varem pole neid teha saanud.
Tundus, et sünnipäevalapsele meeldis :)
Kõrgema osa tarvis küpsetasin sebra keeksi:

Taigen:
4 suurt toasooja muna 
250 g suhkrut
2.5 dl piima
2.5 dl rapsi- õli
300 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl (triikis) küpsetuspulbrit
Tumeda taina jaoks: 3 sl kakaopulbrit + 3 sl piima

Valmistamine:Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. 
Sega mõõtekannus piim ja rapsiõli, sega õrnalt munavahu hulka. 
Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, sega samuti õrnalt taina hulka. 
Tõsta pool tainast kõrvale ning sega juurde kakaopulber ja veel 3 sl piima. .
Võta kaks lusikat ning hakka vaheldumisi tainast vormi ( 23x23 cm) keskele tõstma, alustades heledast tainast.
 Ära oota, kuni eelmine tainakogus laiali valgub, vaid tõsta muudkui vaheldumisi tainast vormi!
Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes u.40 minutit

Voolitud linnud ja põrsad: 
 Tort ise maasika-vaarikatäidise ja šokolaadikattega, kõrgema osa vahel kirsimoos ja kohupiimakreem:

Kaardiks 2in1 - kaart koos järjehoidjaga. tekst taas Ly blogist:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar