Ma ei saa aru, miks mul on vaja külla minekul katsetada uusi asju ja siis kuni tordi maitsmiseni mõelda ja põdeda kuidas välja tuli, selle asemel, et teha kaasa mõni järgiproovitud ja heaks kiidetud asi?!?
Aga siin ta nüüd siis jälle on - šokolaadi-vaarikatort.
Idee on pärit Kinuskikissa blogist.
Kaunistused ei tulnud sellised välja nagu mõeldud oli -ilmselt oli pritstülli ava liiga suur ja glasuur liiga vedel.
1 ½ dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1 ½ tl küpsetuspulbrit
2 spl kakaopulbrit
Niisutamiseks:
1 dl piima + 1 tl vaniljesuhkrut
1 dl piima + 1 tl vaniljesuhkrut
Täidised:
2 ½ dl vahukoort
75 g tumedat šokolaadi
75 g valget šokolaadi
200 g (külmunud) vaarikaid
2 ½ dl vahukoort
75 g tumedat šokolaadi
75 g valget šokolaadi
200 g (külmunud) vaarikaid
Kaunistuseks:
võikreemi martsipani alla, martsipani,
- munavalge glasuur : ¼ dl munavalget, 1 ¾ dl tuhksuhkrut, 3 tilka sidrunimahla
- munavalge glasuur : ¼ dl munavalget, 1 ¾ dl tuhksuhkrut, 3 tilka sidrunimahla
Valmista biskviitpõhi.Lõika põhi kolmeks.Niisuta piimaga.
Täidiseks vahusta koor, jaga pooleks ja sega 1 osa sulatatud tumeda šokolaadidega ja teine osa sulatatud valge šokolaadiga. Määri esimesele põhjale valge ja teisele põhjale pruun kreem ning lao peale vaarikad.
Tõsta kolmas pool peale, immuta piimaga, kata võikreemi ja martsipaniga.
Glasuuriks vahusta munavalge, sega tuhksuhkru ja sidrunimahlaga ( nagu piparkookide kaunistamiseks).
Kaunista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar