kolmapäev, 12. märts 2014

Šokolaadi-toorjuustumuffinid

Väga head - pehmed ja muredad ka mitme päeva pärast.
Retsept siit

Täidis:
1 kapr/200 gr toorjuustu
1 muna
2 spl suhkrut
pool tl soola
pool tl vanilliekstrakti

Lisaks: sügavkülmutatud vaarikaid

Taigen:
2.5 dl jahu
3 spl kakaopulbrit
pool tl soola
pool tl küpsetuspulbrit
2 dl suhkrut
100 gr toatemperatuuril võid
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
200 gr tükeldet shokolaadi, sulatatult
1 dl piima


Vahusta  toorjuust ja selle juurde käiv, pane kõrvale. võta järgmine kauss. Võta teise nimekirja viis esimest nimetust - ehk kuivained - ja sega omavahel. Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad, siis vanilliekstrakt ja sulanud šokolaad, jätka vahustamist. Jaga taigen muffinivormide vahel, täida vorm u 1/3 peale. Lisa külmutatud vaarikad ( jätsime välja kuna Kätule ei maitse) , moodusta märja lusikaga keskele auk ja pane sinna toorjuustutäidis. Täida vormid ülejäänud taignaga, küpseta eelsoojendet ahjus 180 kraadil u 20 minutit, kuniks hambatikk puhtana välja tuleb. Lase jahtuda, siis eemalda vormidest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar